EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Mikrobiyolojik Analizler

Gıda ürünlerinin mikrobiyolojik analizi, bir malzemedeki, örneğin gıda, içecek, çevresel veya klinik numunedeki mikroorganizmaların tespiti, tanımlanması veya sayımı için biyolojik, biyokimyasal, moleküler veya kimyasal yöntemlerin kullanılmasıdır.

Mikrobiyolojik analizler genellikle hastalığa neden olan ve bozulmaya neden olan gıdalara uygulanır. Son ürün testi, herhangi bir gıda üretim kontrol stratejisinin hayati bir parçasıdır. Mikroorganizmaların hayatta kalabildiği ve büyüyebildiği ürünlerde rutin mikrobiyolojik analizler, üretim kontrol mekanizmalarının etkili olduğunu doğrulamak açısından önemli görülmektedir. Ayrıca hammadde kalitesinin kontrol edilmesi, örneğin spesifikasyonlara uygun olduğunun teyit edilmesi veya müşteri şikayetlerinin araştırılması için de bu analizler gereklidir.

Gelişmiş laboratuvarlarda, patojenleri, bozulmaya neden olan organizmaları ve indikatör organizmaları (kendi başına bir sorun olmasa da üretim zincirinde potansiyel veya gizli bir sorun olduğunu gösterebilenler) kapsayan çok çeşitli testler gerçekleştirilmektedir. Ayrıca bu analizler ile bilinmeyen mikroorganizmalar tanımlanabilir ve bunlar belirli bir türe göre sınıflandırılabilir.

Gıdaların mikrobiyolojik analizi, mikrobiyolojik kriterleri tanımlayan veya tehlike analizi ve kritik kontrol noktasına dayalı (HACCP) kontrol stratejilerinin performansını değerlendiren gıda güvenliği yönetimi ve uygunluk testlerinin bir parçasıdır.

Gıdaların mikrobiyolojik testlerinde hızlı ve geleneksel yöntemler kullanılır. Geleneksel yöntemler, yıllar önce geliştirilen ve çoğu gıda mikrobiyolojisi laboratuvarının resmi yöntemleri olan yöntemlerdir. Bu yöntemler uluslararası alanda kabul edilmekte ve örneğin Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından tavsiye edilmektedir.

Gıda ürünlerinin mikrobiyolojik analizleri, gıda ürünlerinin kalitesini sağlamak için gereklidir. Her gıda endüstrisi, ürünlerinin hijyenini ve güvenliğini sağlamak ve gıda maddelerinin mikrobiyolojik kontaminasyonunu önlemek zorundadır.

Kısaca ürünlerin mikrobiyolojik analizi, çeşitli mikroorganizmaların tanımlanması, sayımı veya bir malzemedeki mikroorganizmaların kritik noktalarının tespiti için biyolojik, biyokimyasal, moleküler veya kimyasal yöntemlerin kullanılmasını içermektedir.

Sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilen mikrobiyal incelemelerin temel amacı ise, bulaşıcı hastalıklar hakkında hızla bilgi elde etmektir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen gıda ve yem analizleri hizmetleri arasında, moleküler ve mikrobiyoloji analizleri kapsamında mikrobiyolojik analiz hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Dioksin, Furan ve PCB Analizleri Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Et ve Tür Tayini Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - GDO Tayini Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Mikrobiyolojik Analizler Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Raf Ömrü Testi Kalıntı Analizleri - Pestisitler Kalıntı Analizleri - İnsektisitler Kalıntı Analizleri - Fungusitler Kalıntı Analizleri - Herbisitler Kalıntı Analizleri - Mollusisitler Kalıntı Analizleri - Rodentisitler Kalıntı Analizleri - Nematisitler Kalıntı Analizleri - Akarisitler Kalıntı Analizleri - PAH'lar Kalıntı Analizleri - Veteriner İlaç Kalıntıları Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Enerji, Karbonhidrat ve Besin Değeri Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Alkol Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Yağ Analizleri Fiziksel ve Kimyasal Analizler - Taklit ve Tağşiş Analizleri Katkı Analizleri - Koruyucular Katkı Analizleri - Renklendiriciler Katkı Analizleri - Antioksidanlar Katkı Analizleri - Organik Asitler Mikotoksinler Mikotoksin Analizleri - Aflatoksinler Mikotoksin Analizleri - Okratoksin A Mikotoksin Analizleri - Fumonisinler Mikotoksin Analizleri - Deoksinivalenol Mikotoksin Analizleri - Zearalenon Mikotoksin Analizleri - Patulin Ağır Metal Analizleri - Kurşun Ağır Metal Analizleri - Cıva Ağır Metal Analizleri - Kadmiyum Ağır Metal Analizleri - Arsenik Ağır Metal Analizleri - Sodyum Ağır Metal Analizleri - Çinko Ağır Metal Analizleri - Kalsiyum Ağır Metal Analizleri - Magnezyum Ağır Metal Analizleri - Potasyum Ağır Metal Analizleri - Demir Ağır Metal Analizleri - Bakır Ağır Metal Analizleri - Nikel Ağır Metal Analizleri - Selenyum Ağır Metal Analizleri - Kalay Besin Alerjisi ve Alerjenler

Moleküler ve Mikrobiyoloji Analizleri - Mikrobiyolojik Analizler Yararları


Yenilikçi Çözümler Sunar

Besin güvenliği ve kalite testleri, sektördeki yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Ürünlerin güvenli bir şekilde üretildiği ve doğrulandığı ortamlar, çalışanların motivasyonunu artırır.

Standartların Belirlenmesi

Test süreçleri, ürünlerin kalite ve güvenlik standartlarına uygun olmasını sağlayarak sektördeki en iyi uygulamaları oluşturur.

Süreç İyileştirmesi

Üretim süreçlerinde yapılan doğrulama testleri, daha verimli ve kaliteli ürünler geliştirilmesini sağlar.

Güvenilirlik Artışı

Ürünlerin sağlık açısından doğruluğu ve güvenliği test edilerek, marka güvenilirliğini artırır.

Marka Değerini Artırır

Sağlık açısından güvenli ve kaliteli ürünler, markanın değerini artırır ve pazar güvenini sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu