Doğada bulunan birçok malzeme polimerlerdir. Tüm bitki ve hayvan yaşamının temel moleküler yapısı, sentetik bir polimerin moleküler yapısına çok benzemektedir. Doğal polimerler arasında ipek, bitüm, kauçuk ve selüloz gibi malzemeler bulunmaktadır. Buna karşılık mühendislik tasarımı için kullanılan polimerlerin veya plastiklerin çoğu sentetiktir. Bu maddeler genelde kimyagerler veya kimya mühendisleri tarafından belli bir amaca hizmet etmek üzere özel olarak tasarlanmaktadır (ya da formüle edilmektedir).
Çeşitli mühendislik faaliyetlerinde kullanılan polimerlerin faydalı özelliklerinden birkaçı, yüksek mukavemet gücü, modül / ağırlık oranları (hafif ancak nispeten sert ve güçlü), tokluk, esneklik, korozyona direnç, ısı ve elektrik iletkenlik eksikliği, renk, şeffaflık, işleme ve düşük maliyettir. Polimerlerin bu yararlı özelliklerinin çoğu, uzun zincirli moleküler yapılarına bağlıdır.
Bir polimer binlerce monomerden oluşabilir. Monomerlerin bu şekilde bağlanmasına polimerizasyon adı verilmektedir.
Monomer moleküllerinin her biri çok farklı görünse de bazı ortak özelliklere sahiptir. Aslında bu monomerlerin iki ayırt edici özelliği şunlardır: karbon-karbon çift bağları ve yan gruplar. Monomer, polimerizasyon adı verilen bir süreçte daha büyük bir polimer zinciri veya üç boyutlu ağ oluşturmak için diğer monomer molekülleri ile birlikte reaksiyona girebilen bir molekül olarak tanımlanmaktadır.
Numune alma ve yönetimi, kimyasal analizlerin yapıldığı her süreçte kritik önem taşımaktadır. Numune alma işlemi çok önemli bir işlemdir ve kimyasal analizlerde, alınan numunenin sadece küçük bir bölümü kullanılmaktadır. Bir laboratuvar numunesi elde etmek için ne kadar numune toplanacağını ve toplanan numunenin nasıl daha fazla bölüneceğini bilmek, analiz süreçlerinde hayati önem taşır. Temsili bir örneğin seçimine yardımcı olmak için de istatistiksel yöntemler kullanılır. Numuneyi kaybetmeden veya kontamine olmadan, numune bütünlüğünü koruyarak ve güvenilir bir şekilde işlenmesi gerekmektedir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, monomerler, numune alımı, yönetimi ve dağıtımı hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Global test standartlarına uygunluk, ürünlerin dünya çapında kabul görmesini sağlar ve markanın uluslararası tanınırlığını artırır.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Kimyasal maddelerin doğru şekilde test edilmesi, gıda ürünlerinin güvenliğini artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu