EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Nikel Miktarı Testi

Yapılan laboratuvar çalışmalarında, tekstil ürünlerinin toksikolojik ve ekotoksikolojik özelliklerine olan ilgi giderek artmaktadır. Tekstil ürünlerinin insan cildi ile etkileşimi dikkate alınacak olursa, tekstil üretiminde kullanılan kimyasal maddeler içeriği, alerjenik ve toksik etkilere neden olmakta ve tüketiciler için sağlık açısından tehlike oluşturmaktadır. Bu kimyasallar arasında kanserojen aminler, toksik ağır metaller, pentaklorofenol ve boyalarda bulunan serbest formaldehid bulunmaktadır. Ağır metaller genellikle boyama ve baskı gibi farklı tekstil işlemlerinde kullanılmaktadır ve her şeyden önce metal kompleks boyalarda bulunmaktadır. Örneğin yün ve naylon üzerinde hızlı siyah boyama, krom bazlı boya kullanılarak yapılmaktadır.

Farklı tekstil malzemelerinin metal içeriğinin belirlenmesi, sadece üretim sürecinde maruz kalan çalışanların güvenliği için değil, aynı oranda tüketiciler için de çok önemli olmaktadır.

Ağır metallerin insan güvenliği üzerindeki toksik etkileri çok iyi bilinmektedir. Örneğin metabolizma üzerindeki olumsuz etkiler, kalp hastalıkları, sinir sistemi bozuklukları, alerji ve çeşitli organlara verilen zararlar gibi. Ayrıca vücut dokularında ağır metallerin birikmesi ve enzimlere bağlanması, kanser oluşumuna ve mutasyonların gelişmesiyle hücrelerin işleyişinin bozulmasına neden olmaktadır.

Aslında tekstil sektöründe kullanılan ağır metal varlığı, Ecolabel ve Oeko-Tex Standard 100 gibi gönüllü çevre etiketlerine dahil edilmiş ve düzenlenmiştir. Bunlar tekstil sektöründe en yaygın etiketlerdir ve tekstil ürününe özel kalite kriterlerini belirlemektedir. Bu kriterler hem doğası gereği ekolojiktir hem de ürünün performansına dayanmaktadır. Çevresel parametrelere ilave olarak Ecolabel, izin verilen pestisit, ağır metal ve diğer toksik madde seviyelerine ilişkin sınırlar belirlemektedir. Bu çerçevede nikel elementi de ağır metaller grubuna girmektedir ve çeşitli süreçlerde kullanılan nikel miktarı bu sınırlandırmalara tabidir.

Gelişmiş laboratuvarlarda gerçekleştirilen nikel miktarı testlerinde ayrıca şu standart da dikkate alınmaktadır: TS EN 1811 Doğrudan ve uzun süreli ciltle temas edebilecek olan ürünlerin açığa çıkan nikel için referans deney yöntemi.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, nikel miktarı testi hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Nikel Miktarı Testi Yararları


Çevresel Sürdürülebilirlik

Bu testler, çevre dostu uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar ve ekolojik sürdürülebilirliği destekler. Bu, toplumda olumlu bir imaj oluşturur.

Güvenilirlik Artışı

Bağımsız testler, ürünlerinizin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Yasal Uyum Sağlar

Kimyasal ve ekolojik testler, yasal düzenlemelere uyumu sağlar. Bu, olası hukuki sorunları minimize eder ve işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Uluslararası Standartlara Uyum Sağlar

Global kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı artırır ve yeni iş fırsatları sağlar.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürünlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik iyileştirmeler sağlar. Bu, işletmenizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu