Endüstriyel süreçte numune alma önemli bir adımdır. Numune almanın amacı, müşterilerin, tam spesifikasyonlarının altında kalan bir nihai ürün almamalarını sağlamaktır. Numune alma işlemi ile firmalar, süreç üzerinde tam kontrole sahip olur. Özellikle dış kaynaklı üretime yönelerek kalite kontrolünü koruma yeteneğinin kaybedileceği, yaygın bir endişedir.
Numune alma, ölçüm belirsizliğine en büyük katkıyı sağlayan unsur olarak kabul edilir. Yine de numunelerin prosedürleri, işlenmesi ve nakliyesi için kalite kontrol ve kalite güvencesi, bu numunelerin test edilmesine kıyasla yetersiz bir şekilde değerlendirilmektedir.
Numune alma ve test programının temel amacı, piyasadaki ürünlerin izin verilen spesifikasyonlara uygunluğunu kontrol etmektir. Bu şekilde izin verilen raf ömrü boyunca dağıtım zincirinin tüm bölümlerindeki bitmiş ürünlerin kalitesi izlenmekte, kontrol yöntemlerinin tatmin edici olması sağlanmakta, gerekli durumlarda şüphe duyulan kalite kusurları araştırılmakta ve sahte ürünlerin test edilmesi sağlanmaktadır.
Genel olarak bir numune alma programı benzer ürünlerin paralel olarak test edilmesini ve orijinalliklerini doğrulamak için dağıtım zincirlerinden ürün örneklerinin rastgele test edilmesini içerir.
Numune alma, daha büyük bir popülasyondan önceden belirlenmiş sayıda gözlemin alındığı istatistiksel analizde kullanılan bir süreçtir. Daha büyük bir popülasyondan örnek almak için kullanılan metodoloji, gerçekleştirilen analizin türüne bağlıdır, ancak basit rastgele örnekleme veya sistematik örnekleme içerebilir.
Seçilen numuneler, tüm popülasyonun adil bir temsili olmalıdır. Daha büyük bir popülasyondan örnek alırken, örneğin nasıl seçildiğini düşünmek önemlidir. Temsili bir numune elde etmek için rasgele çekilmeli ve tüm popülasyonu kapsamalıdır. Rastgele numune alma ile bir popülasyondaki her öğenin seçilme olasılığı eşittir.
Blok numune almada, numune olarak ancak bir seçilen bloğunun tüm popülasyonu temsil etmeme riski bulunmaktadır.
Sistematik numune alma yöntemi ise, popülasyon içinde rastgele bir başlangıç noktasında başlar ve bir numune için sabit, periyodik bir aralık kullanır. Örnekleme aralığı, popülasyon büyüklüğünün numune alma büyüklüğüne bölünmesiyle hesaplanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen genel kargo gözetim hizmetleri arasında, numune alımı hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevre dostu lojistik süreçleri, taşımada sürdürülebilirliği teşvik eder ve çevresel etkileri azaltır.
Ürünlerin tam ve hasarsız teslim edilmesi, müşteri memnuniyetini artırarak işletmeye olan güveni pekiştirir.
Güvenilir nakliye hizmeti sunmak, işletmenin sektördeki marka değerini artırır.
Güvenilir ve kontrollü taşımacılık, işletmeyi sektörde rakiplerinin önüne geçirerek rekabet gücünü artırır.
Küresel nakliye standartlarına uyum, ürünlerin uluslararası pazarda güvenle taşınmasını sağlar.
Olası taşıma risklerinin önceden belirlenmesi, beklenmedik zararların önlenmesine katkıda bulunur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu