İnsan faktörü nedeniyle meydana gelen istenmeyen hatalardan bir kısmını önlemenin bir yolu, otomatik bir numuna alıcı uygulamaktır. Otomatik bir numune alıcı tasarlamak için, alınacak numune sayısı, kullanılan granülometri (karışım oranını belirleyen cihaz), taşınan hacim ve ayrıca numunenin alındığı ekipmanın (taşıyıcı, boru) düzenini bilmek çok önemlidir.
Numune alıcının kurulacağı tüm ortam detaylarına dikkat edildiğinde, elde edilen numuneler işlemin gerçek anlamda temsil edilmesine yardımcı olur. Ayrıca, iyi bir numune alıcı tasarımı, güvenlik konularını göz önünde bulundurarak ekipmanın performansını denetleme tesisini dikkate alır. Bu, kesici hızının tekdüzeliği, aşınmış veya eksik kesici dudakları, kesici veya oluklarda birikme veya oluklar ve haznelerdeki delikler gibi ekipman performansını doğrulamak için önemli unsurların incelenmesini kolaylaştırır.
Bir maden işletmesinde numune almak için kullanılan yöntemler, laboratuvar testlerinde elde edilen sonuçların güvenilirliğini belirler. Numune alma faaliyetlerinde sadece insan faktörüne bağlı kalındığında bilgisizlik, dikkatsizlik, rahatsızlık, kasıtsız hatalar ve sabotaj gibi sorunlar yaşanması mümkündür.
Numune alma uygulamalarında bazen kırıcı ekipman kullanılır. Genel olarak kırıcı türleri arasında çekiçli değirmenler, silindirli kırıcılar, çeneli kırıcılar ve konik kırıcılar bulunur.
Mekanik numune alma sistemleri esas olarak küçük ölçekli malzeme taşıma ve işleme tesisleridir. Bu tesisler, etkin bir şekilde çalışması için genellikle küçültülmüş üretim ekipmanı gerektirir. Bugün mevcut olan düşük tonajlı kırıcıların çoğu, daha büyük ölçekli kırıcılar ve örnekleme sistemlerine düşük tonajlı kırmanın dahil edilmesi ihtiyacından doğmuştur.
Çok aşamalı mekanik numune alma sistemleri genellikle numune kırma içerir. Bazı çok kademeli sistemler birkaç numune kırıcı içerebilir. Ezmeyi mekanik numune alma sistemlerine dahil etme ihtiyacı, öncelikle daha küçük parçacık boyutlu malzemelerin daha küçük toplam kütleye sahip numunelere indirgendiği konsepte dayanmaktadır.
Bir laboratuvarda işlenecek kadar küçük bir numune genellikle 10 mm’den küçük parçacık boyutlarına sahiptir. Birçok proses akışından numune alınan partikül boyutları 50 mm veya daha büyüktür ve numune alma sistemlerinde kırma ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen madencilik, numune alma hizmetleri arasında, kırıcı hizmetleri de bulunmaktadır.
Numune alma yöntemlerinin sürekli gözden geçirilmesi, süreçlerin daha verimli hale getirilmesine olanak sağlar ve iyileştirme fırsatları sunar.
Numune alma hizmetleri, belirli endüstriler için özelleştirilmiş çözümler sunarak hedef kitleye yönelik stratejiler geliştirilmesini sağlar.
Doğru ve güvenilir numune alma hizmetleri, ürünlerin kalitesine dair güven oluşturur, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Numune alma süreçlerinin yasal düzenlemelere uygun olması, firmanın hukuki yükümlülükleri yerine getirmesini sağlar ve potansiyel yasal sorunları önler.
Doğru ve şeffaf numune alma süreçleri, firmanın güvenilirliğini artırır, müşteri sadakatini güçlendirir.
Numune alma süreçleri, endüstri standartlarına ve kalite gereksinimlerine uygun olarak belirlenir ve firmanın yüksek kalite standartlarını sağlamasına yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu