EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Numune Kurutma Hizmetleri

Numune kurutucular, dondurarak kurutma, püskürterek kurutma ve buharlaştırma gibi tekniklerle bir numuneden sıvıları uzaklaştırmak için kullanılır. Kurutma veya dehidrasyon, suyun çıkarılmasına neden olan bir kütle transfer işlemidir. Birçok numune kurutucu tipi vardır.

Püskürtmeli kurutucu, bir besleme pompası, atomizör, hava ısıtıcısı, hava dağıtıcı, kurutma odası ve atık hava temizleme ve toz geri kazanım sistemlerinden oluşur. Sprey kurutma, homojen bir toz karışımı oluşturmak için bulamacın karıştırılması ve kurutulması işlemidir. Tozlar bir çözücü ile karıştırılır ve daha sonra karışım havaya püskürtülür, böylece çözücü buharlaşarak geriye karışık tozlar kalır. Buna karşılık, bir dondurarak kurutucu malzemeyi dondurur ve ardından çevredeki basıncı azaltır. Dondurarak kurutma, malzemedeki donmuş suyun katı fazdan doğrudan gaza süblimleşmesini (sıvı duruma geçmeden doğrudan gaz durumuna geçmesini) sağlar.

Numune kurutucuların seçilmesi, kurutma yöntemlerinin ve uygulama gereksinimlerinin analizini gerektirir. Bir kısım numune kurutucular, numunenin sıcaklığını iki kez düşüren ve iki ayrı tuzak düzeneğindeki nemi gideren iki aşamalı bir işlem kullanır. Kuru ve ısıtılmış havanın uygulanması için buharlaştırıcılar kullanılarak kurutma da yapılabilir. Bu, dahili olarak su ile değiştirilen yüzey suyunun buharlaşmasına neden olur. Kurutucular, elektronik olarak kontrol edilen depolama ile kuru bir ortam yaratır. Liyofilizasyon (dondurarak kurutma) teknolojisi, çabuk bozulan bir malzemeyi muhafaza etmede dondurarak kurutma prensibini kullanır. Çalışma koşulları ve numune kurutucu tasarımı, ürünün kuruma özelliklerine ve toz özelliğine göre seçilir.

Numune kurutucular, performans özellikleri, fiziksel boyutlar ve isteğe bağlı özellikler açısından birbirinden farklıdır. Dikkate alınması gereken en önemli performans parametreleri ise hacim veya kapasite, hazne sayısı ve sıcaklık aralığıdır. Numune kurutucular için fiziksel boyutlar, numune kurutucunun uzunluğunu, genişliğini ve yüksekliğini içerir. Özellikleri açısından, numune kurutucular elektrostatik deşarj koruması sağlayabilir veya ultraviyole ışığı engelleyebilir. Bunların ikisi de hassas malzemelere ve ekipmanlara zarar verebilir. Raflı numune kurutucular, kurutma sırasında numuneler için ayrı platformlar sağlar.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen risk yönetimi hizmetleri arasında numune kurutma hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Numune Kurutma Hizmetleri Yararları


Maliyetleri Azaltır

Risklerin etkin yönetimi, beklenmedik harcamaların önüne geçer ve maliyetleri kontrol altında tutar.

Hukuki Uyum Sağlar ⚖️

Risk yönetimi, yasal gerekliliklere uyum sağlanarak hukuki problemleri ve cezaları önler, firmanın yasal risklerini minimize eder.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Proaktif risk yönetimi, müşteri taleplerine zamanında ve doğru şekilde yanıt verilmesini sağlar, bu da müşteri memnuniyetini artırır.

Gıda Güvenliğini Artırır

Gıda sektöründeki risklerin yönetilmesi, ürünlerin güvenli bir şekilde üretimini ve taşınmasını sağlar, gıda güvenliğini artırır.

Marka Değerini Artırır

Risklerin doğru yönetilmesi, markanın güvenilirliğini ve değerini artırır, firmanın sektördeki liderliğini pekiştirir.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Risklerin önceden belirlenip yönetilmesi, operasyonel verimliliği artırır ve kaynak israfını azaltarak kârlılığı yükseltir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu