Entegre devre ön koşullandırma testi, birden fazla lehim yeniden akış işlemine tabi tutulan hermetik olmayan katı hal yüzeye montaj cihazlarının ön koşullandırma dizisi için endüstri standardı bir test yöntemi olan “JESD22-A113 Güvenilirlik testinden önce hermetik olmayan yüzeye montaj cihazların ön şartlandırılması” standardına göre yapılmaktadır. Güvenilirlik testi için yüzeye montaj cihazlar, belirli uzun vadeli güvenilirlik testlerine tabi tutulmadan önce uygun entegre devre ön koşullandırma dizisine tabi tutulur.
Yüzeye montaj cihazlar ön koşullandırma test dizisine tabi tutmadan önce cihazın istenen nem hassasiyeti seviyesi (MSL) belirlenmelidir. Bu seviye, montajı bekleyen mühürsüz cihazlar için kabul edilebilir saklama sürelerini belirler. Ön koşullandırma testi, gerçek yüzeye montaj işlemi sırasında yüzeye montaj cihazların karşılaşması beklenen en yüksek sıcaklıkta gerçekleştirilmelidir.
Bir prosese ön koşullandırma adımının eklenmesi birçok fayda sağlar. Bunların başında optimum şekilde hazırlanmış bir hammadde ve proseste tutarlılık sağlamasıdır.
Bir entegre devre, çeşitli elektronik bileşenleri, genellikle silikondan yapılmış bir yarı iletken malzeme üzerine entegre ederek çalışır. Bileşenler, çipin yüzeyine kazınmış karmaşık bir yol ağı aracılığı ile birbirine bağlanır. Bu yollar, elektrik sinyallerinin bileşenler arasında akmasına izin vererek entegre devrenin veri işleme, sinyalleri yükseltme veya bilgi depolama gibi belirli işlevleri gerçekleştirmesini sağlar. Ancak entegre devreler genellikle hassastır ve daha yüksek voltajda çalışmaya dayanamaz. Sınırlı bir güç derecesine sahiptir ve kırılgandır. Bu bakımdan entegre devreler için ön koşullandırma önemli olmaktadır.
Kısaca ön koşullandırma testi, güvenilirlik testi öncesinde yapılan ve entegre devre paketlerinin monte edilirken karşılaşabilecekleri arıza koşullarını simüle etmek tasarlanmış bir simülasyon testidir. Yani bu test ile, olası hataların entegre devre bileşenlerine zarar vermemesini ve daha sonra güvenilirlik testlerini engellememesini sağlamak için entegre devrelerin montaj operasyonunu simüle edilir. Numuneler ön koşullandırma testini geçemezse, hataların nedenleri tespit edilip giderilene kadar sonraki güvenilirlik testler askıya alınır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevresel testler kapsamında ön koşullandırma testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Testler, gıda üretimi ve işleme süreçlerinde güvenliği ve hijyeni artırarak sağlık risklerini azaltır.
Çeşitli testler, mevcut süreçlerdeki zayıf noktaları ortaya çıkarır ve bu da süreç iyileştirmelerine olanak tanır.
Testler, ürünlerin ve hizmetlerin yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygunluğunu sağlar, hukuki riskleri azaltır.
Çeşitli testlerin başarıyla tamamlanması, müşterilere ürünlerin güvenli ve kaliteli olduğunu garanti eder, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Testler, erken tespit edilen hatalar sayesinde ürün geri çağırma ve üretim hatalarını azaltarak maliyetlerin düşmesine yardımcı olur.
Testlerin doğru şekilde yapılması, güvenli ve verimli bir çalışma ortamı yaratır, bu da çalışanların motivasyonunu artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu