EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları

Orijinal ekipman üreten firmanın parçaları, orijinal ekipmanı üreten aynı şirket tarafından üretilir. Bu, müşterilerin genellikle orijinal parça ile aynı türde destek veya garantiye sahip yüksek kaliteli bir ürün aldıkları anlamına gelir. OEM, orijinal ekipman üreticisi demektir. Orijinal ekipman üreticisi (OEM) parçaları, araçla birlikte gelen, marka adı hariç bileşenlerle aynıdır. Bunlar araç üreten firma için parçaları üreten firma tarafından üretilmektedir. Bunlar aynı zamanda şirketin logosunu da taşır.

Orijinal ekipman üreticisinin parçaları, orijinal ekipmanı üreten aynı şirket tarafından üretilir. Bu, müşterilerin genellikle orijinal parça ile aynı türde destek veya garantiye sahip yüksek kaliteli bir ürün aldıkları anlamına gelir.

Otomobil parçaları ararken göz önünde bulundurulan hususlardan biri kalitedir. Dayanıklı bir bileşen aşınmaya ve yıpranmaya karşı dayanıklı olmak ve uzun süre dayanmak zorundadır. Bu aynı zamanda aracın marka ve modeline uygun çalışacağını da garanti eder. Kalite söz konusu olduğunda, işi yapmak için hem orijinal hem de OEM parçalara güvenilir. Araç için üretilip test edildikleri için değiştirilen parçayla aynı performansı göstermeleri beklenir.

Satış sonrası otomobil parçalarında ürünün kalitesi markaya bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak OEM parçalarla aynı işlevleri sunan seçenekler sunulmuş olmaktadır. Orijinal ve OEM otomobil parçaları araca uyacak şekilde üretildikleri için güvenilir birer bileşendir.

OEM veya orijinal ekipman üretimi, satın alınan bileşenin kalitesinin ve ömrünün anlaşılmasında önemli bir rol oynar. İster bir bileşen ister bir bileşenin parçaları olsun, OEM standartlarına uygun üretilmiş olması bileşenin ömrü açısından kritik öneme sahiptir. Standartlar uygun üretilmiş olması, bileşen veya parçaların orijinal olduğu ve sistemin sorunsuz çalışması için gerekli özellikleri karşıladığı konusunda tüketiciye bilgi sağlar.

Araç üreticileri tüm ekipmanları kendi bünyelerinde üretmemektedir. Bu nedenle bu tür ürünlerin doğru nitelikte üretilebilmesi için bir standart oluşturmuşlardır. Bu standarda OEM adı verilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) standartlarında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) Test Yöntemi Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) Spektroskopisi Test Yöntemi Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Kükürt İçeriğinin Tespit Edilmesi Nem ve Uçucu Madde İçeriğinin Belirlenmesi Saflık Testi Çözünürlük Testi Halojen İçeriği Testi Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Kimyasal İz Analizi Bilinmeyenlerin Karakterizasyonu ve Tanımlanması Kontaminasyon Tespiti ve Analizi Kimyasal Bileşim Analizi Eser Element Analizi Eser Metal Analizi Moleküler Tür Analizi Kriminal Adli Tıp Hizmetleri Safsızlık Analizi Katkı Maddelerinin Tanımlanması Yüksek Saflıkta Gaz İz Analizi Malzeme İz Analizi Yasal Düzenlemelere Uygunluk Yüzey Analizi PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Petrol Analizi ASTM D3418-21 Diferansiyel Taramalı Kalorimetri İle Polimerlerin Geçiş Sıcaklıkları ve Füzyon Entalpileri ve Kristalizasyonu İçin Standart Test Yöntemi ISO 11357-4 Plastikler - Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) - Bölüm 4: Spesifik Isı Kapasitesinin Belirlenmesi ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E1131-20 Termogravimetri İle Kompozisyon Analizi İçin Standart Test Yöntemi ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) ASTM D297-21 Kauçuk Ürünler İçin Standart Test Yöntemleri - Kimyasal Analiz EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi IS 582 Deri Kimyasal Test Yöntemleri IS 5677 Doğrudan Kalıplama İşlemleri İçin Ayakkabı Üst Deri Şartnamesi Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları
Bio Suisse Standartlarına Göre Belgelendirme AWS ve ASME Kodları ve Standartları İle Uyumluluk Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları 21 CFR Bölüm 1040 Işık Yayan Ürünler İçin Performans Standartları TS 900-1 EN ISO 3170 ve TS 900-2 EN ISO 3171 Standartlarına Uygun Numune Alımı Numune Alımı (Fosfa, Gafta, TSE Standartlarına Göre) Ticari Test Standartları IEC 61347-2 Lamba Kontrol Donanımı Standartları Demiryolu Çevre Standartları - EN 50125-3 Demiryolu Uygulamaları - Ekipman İçin Çevresel Koşullar - Bölüm 3: Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon İçin Ekipman Demiryolu Çevre Standartları - IEC 61010-1 Ölçüm, Kontrol ve Laboratuvar Kullanımına Yönelik Elektrikli Ekipman İçin Güvenlik Gereksinimleri - Bölüm 1: Genel Gereksinimler Demiryolu Çevre Standartları - IEC 60068-2-5 Çevresel Testler - Bölüm 2-5: Testler - Test S: Zemin Seviyesinde Simüle Edilmiş Güneş Radyasyonu ve Güneş Radyasyonu Testi ve Hava Koşullarına Yönelik Rehberlik Demiryolu Çevre Standartları - IEC 62262 Elektrikli Ekipmanlar İçin Muhafazaların Harici Mekanik Darbelere Karşı Sağladığı Koruma Dereceleri (IK Kodu) Demiryolu Çevre Standartları - UL 1105 Güvenlik Standardı - Denizde Kullanım Filtreleri, Süzgeçler ve Ayırıcılar Demiryolu EMC Standartları - ANSI C136.2 Yol ve Alan Aydınlatma Ekipmanları - Dielektrik Dayanım ve Elektriksel Geçici Bağışıklık Gereksinimleri Demiryolu EMC Standartları - AREMA 11.3.3 Sinyal Sistemleri İçin Elektronik Sinyal Ekipmanının Dalgalanma Dayanımı Yeteneğine İlişkin Önerilen Tasarım Kriterleri

Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları Yararları


Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Ürünlerin içeriklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi, üretim süreçlerinde verimliliği artırır.

Marka Değerini Artırır

Sağlıklı ve güvenli içeriklerle üretilen ürünler, marka değerini artırır ve pazarda güven kazandırır.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevreye zararlı bileşenlerin tespiti ve kullanımdan kaldırılması, sürdürülebilir üretim süreçlerini destekler.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.

Riskleri Azaltır

Ürünlerin içerdiği zararlı maddelerin analizi, potansiyel riskleri önceden tespit eder.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Yeni test yöntemleri ve içerik analizleri, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu