EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Ortam Sıcaklığında İzolasyon Direnci Testi

İzolasyon direnci ölçümü, ekipmanın yalıtım bütünlüğünü değerlendirmek için yapılmaktadır. Şurası bir gerçektir: hiçbir elektrik yalıtımı mükemmel değildir. Yani her zaman bir miktar akım akacaktır. İzolasyon direnci belirlenirken esas olarak bir dielektrik boyunca bir voltaj uygulanmaktadır. Bu özellikle yüksek düzeyde ve stabil bir doğru akımdır. Arkasından, bu dielektrikten geçen akım miktarı ölçülmekte ve Ohm yasasından yararlanılarak bir direnç değeri hesaplanmaktadır.

İzolasyon direnç ölçümleri genelde bir elektrikli ekipman parçasının kalitesini belirlemek, bir kurulumun, gereksinimleri karşılandığından emin olmak ve uygun bağlantıyı doğrulamak, düzenli ararlıklarla önleyici bakım çalışmaları yapmak ya da karşılaşılan bir sorunun nedenlerini anlamak ve gidermeye çalışmak için yapılmaktadır.

İzolasyon direncini etkileyen başlıca faktörler yüzey durumu, nem ve ortam sıcaklığıdır. Ekipmanın yüzeyinde bulunan yağ veya tozlar yalıtım direncini düşürmektedir. Ekipmanın yüzey sıcaklığı ortam havasının çiğlenme noktasında veya altında ise, yüzeyinde bir nem filmi oluşmaktadır. Bu nem de ekipmanın direnç değerini düşürmektedir. Ancak izolasyon direncini etkileyen asıl faktör sıcaklıktır. İzolasyon direnci sıcaklığa duyarlıdır. Sıcaklık arttığı zaman, yalıtım direnci düşer, sıcaklık düştüğü zaman ise yalıtım direnci artar. Yaygın bir kurala göre yalıtım direncinin her 10 derecelik değişiminde izolasyon direnci iki kat değişmektedir. Bu bakımdan yeni okumaları önceki sonuçlar ile karşılaştırmak için, okumaların temel sıcaklığa göre düzeltilmesi gerekmektedir. Örneğin, 30 derece yalıtım sıcaklığı ile 100 megaohm ölçülmüşse, 20 derece için düzeltilmiş bir ölçüm değeri 200 megohm olacaktır (yani 100 megaohm çarpı iki).

Farklı malzemeler sıcaklık yüzünden farklı direnç değişikliklerine sahip olmaktadır. Bu yüzden daha hassas sıcaklık düzeltmesi için bir sıcaklık düzeltme faktörüne ihtiyaç olmaktadır. Bu durumda ölçüm değeri, ilgili sıcaklıktaki sıcaklık düzeltme faktörü ile çarpılmaktadır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen hizmetler arasında elektriksel güvenlik testleri çerçevesinde, ortam sıcaklığında izolasyon direnci testi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Ortam Sıcaklığında İzolasyon Direnci Testi Yararları


Standartların Belirlenmesi

Elektriksel güvenlik testleri, endüstriyel güvenlik standartlarının belirlenmesinde temel bir bileşen olup, sektördeki en iyi uygulamaların hayata geçirilmesine yardımcı olur.

Hukuki Uyum Sağlar

Elektriksel güvenlik testleri, yerel ve uluslararası güvenlik yönetmeliklerine uyumu sağlar, bu da hukuki riskleri azaltır.

Güvenilirlik Artışı

Elektriksel güvenlik testlerinin başarılı bir şekilde uygulanması, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve marka imajını güçlendirir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Elektriksel güvenlik standartlarına uyum, ürünlerin uluslararası pazarlarda kabul görmesini sağlar ve global tanınırlık kazandırır.

Hedef Kitleyi Belirler

Elektriksel güvenlik standartlarına uyum, güvenlik konusunda hassas olan tüketici kitlesine hitap eder, bu da marka sadakatini artırır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Elektriksel güvenlik testleri, yenilikçi güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesine olanak tanır ve sektördeki ürün standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu