EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Oturma Yerleri İçin Döşenmiş Kompozitlerin Alev Kaynakları İle Tutuşabilirliği Testi

Oturma yerleri için döşenmiş kompozitlerin yanabilirliği testleri yapılırken, İngiliz Standartlar Enstitüsü (BSI) tarafından tasarlanan şu iki standart esas alınmaktadır: BS 5852-1 ve BS 5852-2.

BS 5852-1 standardı, oturma için döşemeli kompozitlerin kazara uygulanabileceği gibi için için yanan bir sigaraya veya yanan bir kibrite maruz kaldığı zaman bu malzeme kombinasyonlarının tutuşabilirliğini değerlendirmeye yönelik bir test yöntemi sunmaktadır. Standardın tam ismi şu şekildedir: BS 5852-1 Mobilya için yangın testleri - Oturma için döşemeli kompozitlerin sigara içenlerin malzemeleri ile tutuşabilirliği için test yöntemleri.

BS 5852-2 standardı ise, oturma için döşemeli kompozitlerin küçük alev kaynakları ile tutuşabilirliğini değerlendirmeye yönelik bir test yöntemi sunmaktadır. Standardın tam ismi şu şekildedir: BS 5852-2 Mobilya için yangın testleri - Döşemeli kompozitlerin alev kaynakları ile oturtulması için tutuşabilirliği için test yöntemleri.

Bu testler yapılırken, oturma için döşemeli kompozitlerin tutuşabilirliğini belirlemek amacı ile bu malzemelere sigara malzemeleri veya yanan bir kibritten biraz daha büyük alevli kaynak uygulanmaktadır. Ancak kasıtlı eylemlerinin neden olduğu ateşlemeler bu standartların kapsamına girmemektedir.

Yangına dayanıklı mobilyalar, farklı ateşleme kaynaklarına mukavemet eden mobilyalardır. Bu mobilyaların yangın güvenliği, yapılan testlerle ortaya konmaktadır. Yangına dayanıklı mobilyalar dendiği zaman, bu sadece mobilyaların yanmayacağı ve ortamdaki yangın yüküne katkıda bulunmayacağı anlamına gelmemektedir. Bu, mobilyanın belli bir süre boyunca belli bir tutuşma kaynağına dayanabileceği anlamına gelmektedir.

Alevlenme hiç başlamazsa veya tutuşma süresi uzarsa, insanların yangın konusunda uyarılmaları için zaman kazanılmış olmaktadır. Yangına dayanıklı mobilyaların genel amacı, tutuşmayı zorlaştırmak ve mobilyaları, yangına karşı daha güvenli hale getirmektir. Yapılan araştırmalar, yangına dayanıklı mobilyaların kullanılması ile ölümlerin en az yüzde 25 düştüğünü göstermektedir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü yanmazlık test hizmetleri çerçevesinde, oturma yerleri için döşenmiş kompozitlerin alev kaynakları ile tutuşabilirliği test hizmetleri de vermektedir.

 

Birincil ve İkincil Tutuşturma Kaynakları İle Yatakların Tutuşabilirliği Test Metodu Askeri Amaçla Kullanılan Branda Bezi Testi BS 4790 Standardına Göre Test Edilen Tekstil Zemin Kaplamalarının Sınıflandırma ve Değerlendirilmesi Çocuk Yatak Kıyafetleri Yanma Davranışı Testi Dikey Yerleştirilmiş Kumaş ve Kumaş Kombinasyonlarında Küçük Bir Alev Uygulaması İle Yanmazlık Testi Düşey Konumdaki Deney Numunelerinin Alev Yayılma ve Tutuşma Özelliklerinin Ölçülmesi Gece Giysilerinin Yanma Davranışı Testi Giysi ve Giysilik Kumaşlarda Yanma Testi Halı ve Kilimlerin Yüzey Yanabilirliği Testi Tarım ve Ormancılıkta Kullanılan Makina ve Traktörlerde İç Malzemeler Yanma Davranışı Testi Isı ve Aleve Karşı Koruyucu Giyeceklerde Sınırlı Alev Sıçraması Testi Döşeme İle Kaplanmış Mobilyanın Yanabilirliği Testi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Döşenmiş Yatak Tabanları ve Döşeklerin Yanabilirliği Testi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Oturma Yerleri İçin Döşenmiş Kompozitlerin Alev Kaynakları İle Tutuşabilirliği Testi Motorlu Taşıtlarda İç Malzemelerin Yanma Davranışı Testi Perdelik Kumaşlar, Drapeler ve Pencere Storları İçin Yanma Gereklilikleri Testi Pijama ve Sabahlıklarda Kullanılan Kumaş ve Kombinasyonlarının Yanma Performansı Salon Perdeleri ve Perdeler Yanma Özelliği Testi Hazır Giyim Kumaşlarının Yanma Özelliği Testi Tekstil Ürünleri Yanma Özellikleri, Perdeler Sınıflandırma Şeması Yer Döşemelerinin Yanma Karakteri, Çevre Sıcaklığında Tablet Testi Zemin Kaplamalarında Küçük Bir Tutuşma Kaynağı Etkilerinin Tespit Edilmesi (Sıcak Metal Somun Metodu) Yatak Malzemelerinin Tutuşabilirliğinin Değerlendirilmesi (İçin İçin Yanan Sigara ve Kibrit Ateşi Eşdeğeri) Yataklar, Divanlar ve Yatak Bazalarının Tutuşma Dayanımı İçin Şartname Yatay Konumdaki Kenarlardan Tutuşturulan Numunelerden Alev Yayılma Özelliği Testi

Oturma Yerleri İçin Döşenmiş Kompozitlerin Alev Kaynakları İle Tutuşabilirliği Testi Yararları


Riskleri Azaltır

Yanmazlık testleri, ürünlerin yangın riskini azaltarak güvenli kullanım sağlar ve potansiyel tehlikeleri önler.

Süreç İyileştirmesi

Yanmazlık testleri, üretim süreçlerinde güvenlik standartlarına uygunluğun sürekli olarak izlenmesini sağlar.

Hukuki Uyum Sağlar

Yanmazlık testleri, yasal gerekliliklere uygunluğu sağlayarak ürünlerin güvenli kullanımını temin eder.

Rekabet Avantajı Sunar

Yanmazlık testlerinden başarıyla geçen ürünler, pazarda güvenilirlik ve kalite imajı oluşturarak rekabet avantajı sağlar.

Marka Değerini Artırır

Yanmazlık testlerinden geçen ürünler, markanın güvenlik ve kalite konusundaki imajını güçlendirir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global güvenlik standartlarına uygun testler, ürünlerin uluslararası pazarda kabul görmesini ve tanınırlığını artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu