Paket testleri, ürünlerin nakliye sırasında hasar görmeyeceğinden emin olmak için üretici firmaların paket tasarımlarını doğrulamalarına yardımcı olmak amacı ile gerçekleştirilir. Ürünler genellikle varış yerlerine ulaşmak için şehirler, ülkeler ve kıtalar arasında gönderilir. Bu, tedarik zincirinde kaçınılmaz bir süreçtir ve bu nedenle ambalajın, nakliye süreci sırasında ürünleri koruyacak şekilde tasarlanması gerekir.
Ambalaj tasarımları, nakliye sırasında karşılaşılan darbelere, titreşime ve diğer iklim koşullarına karşı yeterli korumayı sağlamak zorundadır. Ambalajın, perakendeci gereksinimlerini veya ISTA standartlarını karşılamayıp karşılamadığını değerlendirmek ya da ambalajı bağımsız olarak değerlendirmek ve ambalajın ürünleri nakliye sırasında hasara karşı koruyup korumadığını tespit etmek için bir test planının hazırlanması gerekir. Gelişmiş laboratuvarlar, ilgili tüm testleri bir arada gerçekleştirme kapasitesine sahiptir.
Genelde paket testlerinde, Uluslararası Güvenli Taşıma Birliği (ISTA) tarafından geliştirilen ambalaj standartları ve test yöntemlerine dayanılmaktadır. ISTA standartları esas olarak şu serileri içermektedir:
Bir başka uluslararası standart ise, Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM D4169-09 Nakliye konteynerleri ve sistemlerinin performans testine ilişkin standart uygulama” standardıdır. Bu standart, nakliye birimlerinin dağıtım ortamına dayanma yeteneğinin laboratuvarda değerlendirilmesine yönelik tek tip bir temel oluşturmaktadır. Bu testlerde, çeşitli dağıtım döngülerinde karşılaşılan bir dizi beklenen tehlike unsurundan oluşan bir test planı uygulanır.
Paket testlerinde aynı zamanda ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından geliştirilen “49 CFR Tehlikeli madde taşıma yönetmeliği” esas alınmaktadır. Bu, tehlikeli madde taşımacılığı düzenlemelerini ve federal motorlu taşıyıcı düzenlemelerini içeren bir yönetmeliktir. Tehlikeli maddeler veya tehlikeli atıklarla uğraşan firmalar ve nakliye firmaları “49 CFR Bölüm 178 Ambalajlar için özellikler” esaslarına uymak zorundadır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevresel simülasyon testleri kapsamında, paket testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel koşullara uygunluk testleri, ürünlerin uzun ömürlü olmasını sağlar ve bakım maliyetlerini düşürür.
Dayanıklı ve çevre dostu ürünler, doğru hedef kitleye hitap eder ve sektördeki talepleri karşılar.
Çevresel standartlara uygunluk, global pazarda güvenilirlik kazandırır ve uluslararası talepleri karşılar.
Zorlu çevresel koşullarda performans gösteren ürünler, markanın pazardaki rekabet gücünü artırır.
Çevresel şartlara uygunluk gereksinimlerinin belirlenmesi, sektördeki kalite ve güvenlik standartlarını şekillendirir.
Çevresel zorluklara dayanıklı ürünler, markanın çevreye duyarlı imajını güçlendirir ve prestij kazandırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu