Bir palet ve konteyner tasarımının başarılı olup olmayacağı ancak uygulanacak testler ile anlaşılmaktadır. Palet ve konteyner testlerinin amacı, farklı tasarımları, malzemeleri ve bunların performansını karşılaştırmaktır. Her yönü ile bu ekipmanı değerlendirmek için çok sayıda laboratuvar testi uygulanmaktadır. Bununla birlikte, en önemli testler şu üç parametreye odaklanmaktadır: mukavemet, sağlamlık ve işlevsellik.
Örneğin paletin mukavemetinin ve sertliğinin test edilmesi, birim yük için çok büyük önem taşımaktadır. Bu, genel olarak üç yük sınıfına ayrılmaktadır: statik sıkıştırma, dinamik sıkıştırma ve raflı sıkıştırma. Statik sıkıştırma, paletin düz, tam destekleyici ve sabit bir yüzeyde sabit bir konumda tutacağı ağırlık miktarıdır. Dinamik sıkıştırma, bir paletin aktif gerilime maruz kaldığı zaman tutacağı ağırlık miktarıdır. Raflı sıkıştırma ise, bir paletin tam olarak desteklenmediği zaman tutacağı ağırlık miktarıdır.
Taşıma ortamında, birim yük birçok tehlike ile karşılaşmaktadır. Palet, aynı anda birden fazla tehlikeye dayanacak kadar güçlü olmalıdır.
İşlevsellik laboratuvar ortamında tam olarak test edilememektedir. Ancak sonuçlar paletin beklentileri karşılaması açısından kritiktir. Paletin, zararlılar ve yangın güvenliği gibi belli yasal düzenlemeleri karşılaması gerekmektedir. Paletler belli sınırlamalar dahilinde çalışmak zorundadır.
Konteyner test çözümleri ise, esas olarak konteynerlerin, taşıma sırasında yükün maksimum güvenliğini garanti etmeyi amaçlamaktadır. Başlıca uygulanan konteyner testleri, konteyner kapatma bütünlüğü testi ve konteynerin aşırı sıcaklıklara karşı koruyucu yeteneğini bulmak için kullanılan testlerdir.
Yük konteynerleri, son birkaç yılda, bu tür taşımacılığın etkinliğini ve güvenliğini arttırmak açısından önemli ölçüde gelişmiştir. Konteyner test çözümleri, yükün zarar görmesini önleyecek ve varış noktasına risksiz bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak araçlar sunmaktadır. Yük konterynerleri taşıma süreçlerini basitleştirmekte ve küresel ticaretin ilerlemesine izin vermektedir.
Konteyner testlerinde dikkate alınan başlıca standartlar şunlardır: ASTM D4169-16 Nakliye konteynerleri ve sistemlerinin performans testi için standart uygulama, ASTM D4728-17 Nakliye konteynerlerinin rastgele titreşim testi için standart test yöntemi ve ASTM D5276-19 Serbest düşme ile yüklü konteynerlerin düşme testi için standart test yöntemi.
Uzun yılların tecrübesine sahip kuruluşumuz tarafından, eğitimli ve deneyimli bir kadro ile işletmelere, endüstriyel test hizmetleri çerçevesinde palet ve konteyner test hizmetleri verilmektedir.
Test süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.
Mevcut üretim süreçlerinin gözden geçirilmesi, etkinlik ve verimliliği artırarak sürekli iyileştirmeyi destekler.
Potansiyel risklerin belirlenmesi, risk yönetimini etkin bir şekilde sağlar. Bu sayede, tehlikelerin önlenmesi mümkün olur.
Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, daha iyi hizmet sunmanızı sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.
Test süreçleri, çevresel etkileri değerlendirerek sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar. Bu, çevre dostu bir imaj oluşturur.
Standartlara uygunluk, piyasada rakiplerinizden sıyrılmanıza yardımcı olur. Sertifikasyon, markanızın değerini yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu