EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Pano Testleri

Elektriğin yarattığı olası tehlikeler, denetimler sırasında en yaygın görülen güvenlik tehlikeleri arasındadır. Evlerde ve işyerlerinde elektrik sistemleri, insanları yaralanmalardan korumak için belli sistemlere sahiptir. Ancak bu sistemlerin etkili olabilmesi için uygun şekilde bakımlarının yapılması gerekmektedir.

Elektrik panoları, bir ofis veya bina ekipmanının farklı bölümlerine iletilen elektrik akışını kontrol eden birincil ekipmandır. Panel üzerindeki her bağlantıda belli elektrik devrelerine ve cihazlara akım akışını durdurabilen bir anahtar bulunur. Bir çalışan elektrik çarpması alırsa, elektrik akımını durdurmanın tek güvenli yöntemi güç kaynağını kapatmaktır.

Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA) tarafından geliştirilen standartlar, elektrik panellerinin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamaya ve ciddi yaralanmaları önlemeye yardımcı olmaktadır. Bu standartlara göre, 600 volt veya daha azına hizmet eden tüm elektrikli ekipman veya panellerin etrafında yeterli erişim ve çalışma alanları olmasını gerektirmektedir. Bu alan, elektriksel bir acil durumda, devre kesicilere hızlı erişim için panelin önünde açık bir çalışma alanı olmasını sağlamak içindir.

Elektrik panelleri aynı zamanda, elektrik çarpmasına yol açacak hiçbir kablonun açıkta kalmamasını sağlamak için güvenli kapaklara sahip olmalıdır. Bu kapaklar dolap içindeki sistemlerin toza, kire ve neme maruz kalmasını da engellemek içindir.

Ticari binalardaki elektrik panosu kutularının, sadece eğitimli çalışanlar tarafından güvenliği sağlanmalı ve ve erişilebilir olmalıdır.

Bir elektrik panosundaki her kesici, elektriğin nereye aktığını belirten bir dizin içermektedir. Acil bir durumda elektriğin kesilmesi gerektiğinde, doğru dizinlerin kurulmuş olması zamandan tasarruf sağlamaktadır. Ekipmanın bakımı veya onarımı sırasında yanlış devre devre dışı bırakılırsa veya kilitlenirse, eksik dizinler, çalışanları potansiyel tehlikelere maruz bırakabilir ve ciddi yaralanmalara neden olabilir. Ayrıca elektrik panolarında ölü bir alan olmak zorundadır. Bu alanlar, çalışanların yanlışlıkla pano içindeki enerjili bileşenlerle temas etmesini engeller.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen çeşitli elektriksel güvenlik muayene hizmetleri arasında, pano test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Pano Testleri Yararları


Marka Değerini Artırır

Elektrik güvenliği standartlarına uyum, firmanızın itibarını artırır ve marka değerini güçlendirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Muayene sonuçları, elektrik sistemlerinde yenilikçi çözümlerin geliştirilmesine katkıda bulunur.

Süreç İyileştirmesi

Muayene sonuçları, elektrik sistemlerinin gözden geçirilmesine ve geliştirilmesine olanak tanır.

Hukuki Uyum Sağlar

Elektrik güvenliği muayeneleri, yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gerekli olan denetimleri gerçekleştirir.

Riskleri Azaltır

Elektriksel güvenlik muayeneleri, potansiyel riskleri belirleyerek kazaların önlenmesine yardımcı olur.

Standartların Belirlenmesi

Elektrik güvenliği muayeneleri, kalite standartlarının belirlenmesi ve uygulanmasını sağlar, bu da işletmenin sürekli gelişimine katkıda bulunur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu