EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Parçacık Deneyleri - Kil Tanımlama ve Analizi

Toprak kili minerallerinin, toprağın kimyasal, fiziksel ve fizikokimyasal özelliklerini etkilemede önemli bir rolü olduğu iyi bilinmektedir. Bu bakımdan test edilen toprakların kil mineral türlerinin tanımlanmasına ve yorumlanmasına çok ihtiyaç duyulmaktadır.

Esas olarak toprak kili minerallerinin belirlenmesinde şu üç temel yöntem kullanılmaktadır:

  • XRD (X ray kırınımı)
  • DTA (diferansiyel termal analiz)
  • Infrared (kızılötesi) spektroskopi

Bunlarda X ray kırınım yöntemi, killerin tanımlanmasında en yaygın kullanılan yöntemdir, ancak bu yöntem amorf veya kristal olmayan malzemelerin analizi için geçerli görülmemektedir. Toprak killerinin araştırılmasında X ışınlarının kullanımının temeli, atomların kristal düzlemlerde sistematik olarak düzenlenmesidir. Killerin her bir mineral türü, X ışınlarını kıran karakteristik atomik düzlemler yaratan belirli bir atomik düzenleme ile karakterize edilir. Çoğu kristalde, atomik aralık veya kristal düzlemleri, X ışınlarının dalga boyu ile hemen hemen aynı boyuta sahiptir. X ışınlarının bir kristal düzlemdeki atomlar tarafından kırınıma uğradığı ve kaydedildiğinde karakteristik desenler ürettiği bildirilmektedir. Bu kırınım modeli, toprak kili türlerinin tanımlanmasında parmak izi olarak kullanılır.

Diferansiyel termal analiz tekniği, belirli bir atmosferde numunenin sıcaklığı programlanırken, numune ile referans malzeme arasındaki sıcaklık farkının zamana veya sıcaklığa karşı izlendiği bir tekniktir. Bu yöntem, referans kullanan bir termal analizdir. Numune ve referans malzeme aynı fırında ısıtılır. Numune sıcaklığı ile referans malzeme sıcaklığı arasındaki fark, programlanmış ısıtma ve soğutma döngüleri sırasında kaydedilir.

Infrared (kızılötesi) spektroskopi ise, elektromanyetik spektrumun kızılötesi bölgesi ile, yani görünür ışıktan daha uzun dalga boyuna ve daha düşük frekansa sahip ışık ile ilgilenen spektroskopidir. Kızılötesi spektroskopisi, elektromanyetik spektrumun kızılötesi bölgesinde bir bileşik tarafından ışığın soğurulmasını tespit eder. Kızılötesi spektrometrenin iki türü, dağılımlı kızılötesi spektrometre ve Fourier dönüşümü kızılötesi spektrometredir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen metalurji ve proses tasarımı hizmetleri arasında parçacık deneyleri kapsamında kil tanımlama ve analizi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Akış Şeması Geliştirme Tesis Tasarım - Tahmini Maliyet Hesaplama Tesis Tasarım - Detaylı Tasarım Mühendisliği Tesis Tasarım - Tesis İyileştirme ve Güçlendirme Tesis Tasarım - Satın Alma ve İnşaat Gözetimi Pilot Tesisler - Dökme Numune Hazırlama Pilot Tesisler - Özel Proses Tasarımı Pilot Tesisler - Yüksek Yoğunluklu Tortu Prosesi Pilot Tesisler - Mini Kütle ve Yoğunluk Ortamı Ayrımı Hizmetleri Pilot Tesisler - Pilot Tesis İncelemeleri Yüksek Tanımlı Mineraloji - Araştırma Numunesi İşleme Yüksek Tanımlı Mineraloji - Hızlı Belirteç Mineral Taraması Yüksek Tanımlı Mineraloji - X Işını Kırınımı Yüksek Tanımlı Mineraloji - Altın Mineralojisi Yüksek Tanımlı Mineraloji - Isıya Dirençli Altın Çevresel Mineraloji - Asit Üreten Mineraller Jeometalurji Hizmetleri - Jeometalurjik Yapı Belirleme Jeometalurji Hizmetleri - Enerji Optimizasyonu Jeometalurji Hizmetleri - Entegre Jeometalurjik Simülatör Jeometalurji Hizmetleri - Hadde Tasarımı Metalurji Hizmetleri - Ufalama ve Cevher Zenginleştirme Metalurji Hizmetleri - Manyetik ve Elektrostatik Ayrıştırma Metalurji Hizmetleri - Artık Ayırma Metalurji Hizmetleri - Yüzdürme (Flotasyon) Metalurji Hizmetleri - Basınç ve Ortam Liçi Metalurji Hizmetleri - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Metalurji Hizmetleri - Arsenik Stabilizasyonu Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Ölçekli İnceleme Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Hayata Geçirme ve Kuruluş Desteği Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Özel Proses Tasarımı Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Pilot Tesisler Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Su Arıtma Hizmetleri Sürdürülebilir Proses Tasarımı - Yüzdürme, Çökeltme ve Yıkanabilirlik Testi Modelleme - Sıvı ve Katı Ayırma Testi Siyanürleme Teknolojileri - Siyanür Liçi Siyanürleme Teknolojileri - Siyanür İle Geri Kazanım Siyanürleme Teknolojileri - Siyanür İmhası Siyanürleme Teknolojileri - Tiyosülfat Liçi Parçacık Deneyleri - Asbest Tanımlama Parçacık Deneyleri - Kil Tanımlama ve Analizi Parçacık Deneyleri - Silika Belirleme

Parçacık Deneyleri - Kil Tanımlama ve Analizi Yararları


Gıda Güvenliğini Artırır

Metalurji ve proses tasarımı, özellikle gıda sektöründe kullanılan ekipmanlar için uygun güvenlik ve hijyen standartlarını sağlamak için kritik öneme sahiptir.

Maliyetleri Azaltır

Etkili proses tasarımı ve metalurji teknikleri, kaynak kullanımını optimize eder, enerji ve malzeme israfını azaltarak maliyetleri düşürür.

Hedef Kitleyi Belirler

Metalurji ve proses tasarımı, sektördeki hedef kitleye uygun ürünler ve çözümler geliştirilmesine olanak tanır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Metalurji süreçlerinin ve tasarımının optimize edilmesi, üretim verimliliğini artırır, bu da maliyetleri düşürerek kârlılığı artırır.

Güvenilirlik Artışı

İyi tasarlanmış prosesler ve kaliteli metalurji yöntemleri, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve müşteriler arasında firmanın güvenilirliğini pekiştirir.

Rekabet Avantajı Sunar

Yenilikçi metalurji teknikleri ve proses tasarımı, firmanın sektördeki rekabet gücünü artırır ve pazarda öne çıkmasını sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu