Son yıllarda ev tekstili sektörü oldukça ilerleme göstermektedir. Döşeme, masa örtüsü, çarşaf ve yastık kılıfları ve banyo aksesuarları yanı sıra perde ve perdelik kumaşlar, ev tekstili yelpazesi içerisinde daha geniş yer almaktadır. Perde üretiminde en çok tercih edilen kumaşlar arasında, yüksek dayanıklılık ve kullanım kolaylığı özellikleri ile polyester esaslı kumaşlar öne çıkmaktadır.
Perdelik kumaşlar, iplik numaralarına göre sınıflandırılmaktadır. Sayı ne kadar yüksekse, dokuma o kadar sıkı ve tekdüze olmakta, dokuma ne kadar sıkı olursa kullanım direnci o kadar yüksek olmaktadır. Perdelik kumaşlar çeşitli şekil, tasarım ve desenlerde üretilmektedir. Esasen perdelik kumaşlar iki ana amaç için tasarlanmaktadır. Birincisi, ses yutma, ısı yalıtımı, yumuşatıcı ışık emisyonları ve güneş ışınlarının zararlı (ultraviyole) etkisinden korunmasıdır. İkincisi ise estetik bir değer elde etmektir.
Herhangi bir perdenin performansı genelde farklı yönlerde maruz kalınan kuvvetlere karşı davranışına bağlıdır. Mukavemet testleri, bu kumaşların kullanım ve işleme sırasındaki performanslarını belirlemek için en çok kullanılan test yöntemidir. Perdelik kumaşlar, kullanım ve yıkama sırasında dikkate değer bir kolaylıkla bükülmekte ve katlanmaktadır. Kırılma mukavemeti, aşınma direnci, hava geçirgenliği, kırışıklık ve kırışıklık giderme, perde performansında etkili faktörlerdir.
Perdelik ve perdelik kumaşlar için standart performans özellikleri çok önemlidir. Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından, dokuma, dantel ve örme ev perdesi ve perdelik kumaşlar için ASTM D3691 standardını yayınlanmıştır. Bu standart, perde ve perdelerin üretiminde kullanılan tüm örme, dantel, köpük sırt, dikişle bağlanmış, geleneksel ve şeffaf dokuma kumaşlara yönelik gereklilikleri açıklamaktadır (ASTM D3691-19 Dokuma, dantel ve örme ev perdesi ve perdelik kumaşlar için standart performans şartnamesi). Bu standart, cam elyaf dışında tüm kumaşlar için geçerlidir. Perdelik kumaşların ayrıca, ışık haslığı, dikiş kaymasına karşı direnç, lekelenmeye karşı direnç, boncuklanma ve alev geciktirme gibi özelliklere sahip olması gerekmektedir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, perde testleri hizmetleri de vermektedir.
Gelişmiş analiz yöntemleri, tekstil sektöründe daha yenilikçi çözümler sunulmasına olanak sağlar.
Doğru analizler, markanın hedef kitlesine daha uygun ürünler sunmasına yardımcı olur.
Tekstil analizleri, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu doğrulayarak kalite yönetim süreçlerini güçlendirir.
Testler sayesinde kalite sorunlarının önüne geçilir, maliyetli geri çağırmalar veya hatalı üretimlerin önüne geçilir.
Doğru ve güvenilir testler, müşteri beklentilerini karşılayan kaliteli ürünler sunulmasına katkıda bulunur.
Kaliteli ve güvenilir ürünler, markanın itibarını artırarak sektör içinde daha güçlü bir konuma getirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu