EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Petrol Analizi

Petrol analizi, kimyasal veya mekanik cihazlarda kullanılan petrol hakkında bilgi toplama işlemidir. Mevcut su, benzin veya yağ miktarı gibi niteliksel ve niceliksel veriler elde etmek için çeşitli laboratuvar prosedürleri kullanılarak petrol analizi gerçekleştirilmektedir.

Petrol analizinin amacı, bir petrol ürününün amacına uygun olarak en etkili şekilde kullanılabilmesi için içinde nelerin bulunduğu hakkında bilgi elde etmektir. Bu, nispeten az sayıda numune ile uygun kalite kontrolüne olanak tanır.

Aranan özelliğe bağlı olarak gerçekleştirilen birkaç farklı türde petrol testi bulunmaktadır:

  • Viskozite testi: Bu test ile bir sıvının ne kadar kolay aktığı tespit edilir.
  • Buharlaşma kaybı testi: İçinde su bulunan petrol zamanla buharlaşır. Bu test ile petrolün içeriğinde ne kadar su bulunduğu tespit edilir.
  • Parlama noktası testi: bu test ile petrolün tutuşmadan önce ne kadar ısıtılması gerektiği tespit edilir.
  • Su ve tortu testi: Petrol ürünleri genellikle bir miktar su içerir ve bu su ayrıştırılır. Bu test ile ayrıştırılması gereken su ve toru miktarı tespit edilir.
  • Kükürt içeriği (ekşi gaz) testi: Petrol ürünleri, petrol ürününün amaçlanan kullanımı için çıkarılması gereken bir miktar kükürt içerebilir. Bu test ile kükürt içeriği tespit edilir.

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO), bir yağın toplam katı madde ağırlık-hacim yüzdesine, suya, tortuya, asit sayısına, serbest hidrojen sülfür malzemesine, bulutlanma noktası sıcaklığına ve özgül ağırlığa dayalı olarak petrol analizi için standartlar geliştirmiştir.

Petrol ürünlerinin kaliteli olup olmadığını ve istenildiği gibi çalışıp çalışmayacağını belirlemek için petrol analizlerinin yanı sıra petrol testleri de önemlidir.

Kısaca petrol testleri, yukarı akış, orta akış ve aşağı akış üretim süreçleri sırasında petrol ürünlerinin kalitesini belirlemeye yönelik yöntemler içerir. Analizler ham petrol bileşimini, ham petrol fraksiyonlarını, yakıt katkı maddelerinin ve petrol kirletici maddelerinin analizini içerir.

Petrolün bileşim analizi, ürün değeri, emisyonlar, kalite ve rezervuar sürekliliği hakkında bilgi edinmek için ileri kromatografi teknikler kullanılarak numunelerdeki hidrokarbonların ve diğer bileşenlerin miktarının ve dağılımının ayrıntılı incelemesini içerir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, petrol analizi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) Test Yöntemi Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) Spektroskopisi Test Yöntemi Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Kükürt İçeriğinin Tespit Edilmesi Nem ve Uçucu Madde İçeriğinin Belirlenmesi Saflık Testi Çözünürlük Testi Halojen İçeriği Testi Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Kimyasal İz Analizi Bilinmeyenlerin Karakterizasyonu ve Tanımlanması Kontaminasyon Tespiti ve Analizi Kimyasal Bileşim Analizi Eser Element Analizi Eser Metal Analizi Moleküler Tür Analizi Kriminal Adli Tıp Hizmetleri Safsızlık Analizi Katkı Maddelerinin Tanımlanması Yüksek Saflıkta Gaz İz Analizi Malzeme İz Analizi Yasal Düzenlemelere Uygunluk Yüzey Analizi PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Petrol Analizi ASTM D3418-21 Diferansiyel Taramalı Kalorimetri İle Polimerlerin Geçiş Sıcaklıkları ve Füzyon Entalpileri ve Kristalizasyonu İçin Standart Test Yöntemi ISO 11357-4 Plastikler - Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) - Bölüm 4: Spesifik Isı Kapasitesinin Belirlenmesi ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E1131-20 Termogravimetri İle Kompozisyon Analizi İçin Standart Test Yöntemi ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) ASTM D297-21 Kauçuk Ürünler İçin Standart Test Yöntemleri - Kimyasal Analiz EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi IS 582 Deri Kimyasal Test Yöntemleri IS 5677 Doğrudan Kalıplama İşlemleri İçin Ayakkabı Üst Deri Şartnamesi Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları

Petrol Analizi Yararları


Yenilikçi Çözümler Sunar

Yeni test yöntemleri ve içerik analizleri, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin bileşenleri, güvenlik ve kalite standartlarına göre test edilerek kalite yönetimi süreçleri iyileştirilir.

Rekabet Avantajı Sunar

Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar ve marka değerini yükseltir.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Ürünlerin içeriklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi, üretim süreçlerinde verimliliği artırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Güvenli ve sağlıklı içeriklerle üretilen ürünler, uluslararası pazarda tanınırlık kazanır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu