Petrol analizi, kimyasal veya mekanik cihazlarda kullanılan petrol hakkında bilgi toplama işlemidir. Mevcut su, benzin veya yağ miktarı gibi niteliksel ve niceliksel veriler elde etmek için çeşitli laboratuvar prosedürleri kullanılarak petrol analizi gerçekleştirilmektedir.
Petrol analizinin amacı, bir petrol ürününün amacına uygun olarak en etkili şekilde kullanılabilmesi için içinde nelerin bulunduğu hakkında bilgi elde etmektir. Bu, nispeten az sayıda numune ile uygun kalite kontrolüne olanak tanır.
Aranan özelliğe bağlı olarak gerçekleştirilen birkaç farklı türde petrol testi bulunmaktadır:
Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO), bir yağın toplam katı madde ağırlık-hacim yüzdesine, suya, tortuya, asit sayısına, serbest hidrojen sülfür malzemesine, bulutlanma noktası sıcaklığına ve özgül ağırlığa dayalı olarak petrol analizi için standartlar geliştirmiştir.
Petrol ürünlerinin kaliteli olup olmadığını ve istenildiği gibi çalışıp çalışmayacağını belirlemek için petrol analizlerinin yanı sıra petrol testleri de önemlidir.
Kısaca petrol testleri, yukarı akış, orta akış ve aşağı akış üretim süreçleri sırasında petrol ürünlerinin kalitesini belirlemeye yönelik yöntemler içerir. Analizler ham petrol bileşimini, ham petrol fraksiyonlarını, yakıt katkı maddelerinin ve petrol kirletici maddelerinin analizini içerir.
Petrolün bileşim analizi, ürün değeri, emisyonlar, kalite ve rezervuar sürekliliği hakkında bilgi edinmek için ileri kromatografi teknikler kullanılarak numunelerdeki hidrokarbonların ve diğer bileşenlerin miktarının ve dağılımının ayrıntılı incelemesini içerir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, petrol analizi hizmetleri de bulunmaktadır.
Yeni test yöntemleri ve içerik analizleri, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.
Ürünlerin bileşenleri, güvenlik ve kalite standartlarına göre test edilerek kalite yönetimi süreçleri iyileştirilir.
Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar ve marka değerini yükseltir.
Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.
Ürünlerin içeriklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi, üretim süreçlerinde verimliliği artırır.
Güvenli ve sağlıklı içeriklerle üretilen ürünler, uluslararası pazarda tanınırlık kazanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu