Akış güvence testleri, hidrokarbon akışkanların herhangi bir ortamda bir projenin ömrü boyunca rezervuardan son kullanıcıya kadar ekonomik olarak iletilmesini sağlamak için kullanılan bir mühendislik analiz sürecidir. Akış güvence analizi, deniz altı petrol ve doğal gaz sistemlerinin tasarımının ve işletiminin bilinen kritik bir parçasıdır.
Akış güvencesi zorlukları, esas olarak ürün akışını potansiyel olarak engelleyen katı birikintilerin önlenmesine ve kontrolüne odaklanır. İlgili katılar genellikle hidratlar, mum ve asfaltenlerdir. Akış güvencesi, son yıllarda uzun mesafeli bağlamalar ve derin su içeren denizaltı saha geliştirmelerinde daha zorlayıcı hale gelmiştir. Yaşanan güçlükler arasında düşük sıcaklık, derin sular için yüksek hidrostatik basınç ve uzun ofsetler için ekonomik nedenler yer alır.
Denizaltı sistemlerindeki katı madde biriktirme problemlerine yönelik çözümler, petrol sistemlerine karşı doğal gaz sistemleri için farklıdır. Akış güvencesi, yalnızca operasyonlar rezervuardan son kullanıcıya güvenilir, yönetilebilir ve ekonomik bir hidrokarbon sıvı akışı oluşturduğu zaman başarılı demektir.
Akış güvencesi, deniz altı sistemlerinde hidratlar, mum ve asfaltenler gibi katı madde birikiminin kontrolü için tasarım ve çalıştırma uygulamaları geliştirmeye yönelik bir mühendislik analiz sürecidir. Üretilecek hidrokarbon akışkanların özelliklerine bağlı olarak, akış güvence sürecinde korozyon, tufal birikimi ve erozyon da dikkate alınır. Her proje için gereksinimler farklıdır ve bu nedenle akış güvence problemleri için projeye özel stratejiler gereklidir. Bununla birlikte son yıllarda akış güvence sürecinin kendisi standart hale gelmiştir.
Akış güvence süreciyle ilgili ana konular şunları içerir:
Hidratların, mumların ve asfaltenlerin katı kontrol stratejileri şunları içerir:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, petrol rezervi onsite analiz hizmetleri kapsamında akış güvence test hizmetleri de bulunmaktadır.
Verimli upstream süreçleri, kaynakların etkin kullanılmasını sağlar, bu da enerji üretim maliyetlerini azaltarak operasyonel bütçeyi dengeler.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar ve upstream hizmetlerinde çevre dostu yöntemler, sürdürülebilir enerji üretimini destekler ve doğal kaynakları korur.
Upstream operasyonlarının etkili yönetimi, doğru hedef kitleye ulaşmayı sağlar ve onların enerji taleplerine özel çözümler sunar.
Upstream hizmetlerinin sağlanmasında yasal gerekliliklere uygunluk, hukuki sorunları önler ve işletmelere güvence sağlar.
Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlayan upstream hizmetleri, çalışanların güvenliğini ve motivasyonunu artırarak daha yüksek verimlilik sağlar.
Upstream hizmetlerinde belirlenen uluslararası standartlar, hizmet kalitesini garanti eder, projelerin başarıyla tamamlanmasını ve dünya çapında kabul görmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu