Akış güvencesi, sıvıları rezervuardan bir işleme tesisine taşımak ve üretmek için uygun maliyetli bir yaklaşımı içerir. Ham petrolün üretimi ve nakliyesi sırasında, sıvı özellikleri ve çalışma koşulları bilgisi, istenmeyen katıların, örneğin hidratlar, mum, asfaltenler ve pulların oluşumunu ve birikmesini önlemek açısından kritik öneme sahiptir. Yüksek sıcaklık ve basınç durumlarında, boru hattında metan gazı hidratlarının kristalleşmesi veya asfaltenlerin çökelmesi mümkündür. Uygun şekilde kontrol edilmezse, hidrat kristalleri, asfalten veya mum parçacıkları çökelebilir ve boru hattını tıkama noktasına kadar topaklanabilir.
Geleneksel petrol rezervlerinden olgun petrol sahalarına geçiş nedeniyle akış güvencesi zorlukları daha da artmaktadır. Petrol sahaları olgunlaştıkça su fraksiyonu artar. Bazı durumlarda operatörler, petrol geri kazanımını artırmak için olgun petrol sahalarına su enjekte eder. Ham petrolde su emülsiyonları, akış güvence stratejilerini daha da karmaşık hale getirir. Kalsiyum karbonat ile birlikte oluşum veya enjeksiyon suyunun varlığı belirli koşullar altında kireçlenmeye neden olabilir. Kalsiyum karbonat kireçlenmesi, boru hattını tıkayabilir ve üretim ekipmanını kirleterek olgun petrol sahalarının verimini düşürebilir. Ticari olarak temin edilen topaklanma önleyicilerin çoğu, su kesintisi arttıkça daha az etkili hale gelir. Sonunda, yağı ve suyu ayırmak için emülsiyonun kırılması gerekir. Bu ise oldukça maliyetli fiziksel veya kimyasal yöntemler gerektirir.
Bu nedenle, bir petrol sahasının ömrü boyunca ekonomik riskleri en aza indirmek için katılar ve emülsiyonları kontrol altında tutmak bakımından akış güvencesi stratejileri geliştirmek çok önemlidir.
Başlıca akış güvencesi uygulamaları şunlardır:
Çok fazlı boru hattı akışı genellikle aşırı sıcaklık ve basınç altında meydana gelir ve bu da çevrimdışı numune alma ve analizi zora sokar. Çevrimdışı numuneler genellikle çok fazlı bileşenleri değiştiren seyreltme veya dağıtma yoluyla manipüle edilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, petrol rezervi sabit laboratuvar hizmetleri kapsamında akış güvence test hizmetleri de bulunmaktadır.
Güvenli ve verimli çalışma ortamları sağlayan upstream hizmetleri, çalışanların güvenliğini ve motivasyonunu artırarak daha yüksek verimlilik sağlar.
Upstream süreçlerde yapılan düzenli denetimler ve izlemeler, üretim risklerini azaltır, olası kazaları engeller ve çevresel zararları minimize eder.
Sürekli izleme ve iyileştirme hizmetleri, upstream operasyonlarının her aşamasında verimlilik sağlar, operasyonel süreçleri daha hızlı ve etkili hale getirir.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar ve upstream hizmetlerinde çevre dostu yöntemler, sürdürülebilir enerji üretimini destekler ve doğal kaynakları korur.
Upstream hizmetlerinde belirlenen uluslararası standartlar, hizmet kalitesini garanti eder, projelerin başarıyla tamamlanmasını ve dünya çapında kabul görmesini sağlar.
Upstream hizmetlerinin sağlanmasında yasal gerekliliklere uygunluk, hukuki sorunları önler ve işletmelere güvence sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu