Petrol ve gaz endüstrisindeki kompozitler, çeşitli malzemeler bir matris içinde harmanlanarak yapılır. En yaygın kullanılan kompozitler, epoksi, fenolik veya polimer (polietilen, poli-vinil-dienflorür ve poliamid) matrisinin cam elyafı, karbon elyafı veya aramid elyafı ile karışımından yapılır.
Petrol ve gaz endüstrisinde işletmeler, belli teknik, teknolojik ve ekonomik standartları karşılamak zorundadır. Bu zorunluluk, esas olarak korozyona, yorgunluğa ve ağırlığa dayandığı bilinen inşaatta kullanılan malzemelerde görülür. Bu yönler, açık deniz projelerinde oldukça yüksek risk ve maliyetlere neden olur. Kompozitler, petrol ve gaz endüstrisindeki zorlu uygulamalar için onları uygun kılan hafiflik, korozyon direnci, ucuz kurulum gibi benzersiz özelliklerinden dolayı petrol ve gaz endüstrisinde tercih edilmektedir. Ayrıca bu kompozitler düşük ağırlık avantajına sahiptir.
Petrol ve gaz endüstrisi pazarındaki kompozitler, boru sistemleri, köprüler, yükselticiler, ızgaralar, merdivenler, yürüme yolları, tırabzanlar, zemin kaplamaları, döşemeler, esnek borular, akümülatör şişeleri, kesonlar ve bunlara benzer çok sayıda uygulama için kullanılmıştır. Bu malzemelerdeki hafiflik, korozyon ve kimyasal direnç, yüksek mekanik dayanım ve düşük bakım maliyeti gibi çeşitli avantajlar, bu pazarın büyümesini teşvik etmektedir.
Kuzey Amerika ve Avrupa, yaşlanan petrol ve gaz ulaşım altyapısı ve geleneksel olmayan enerji kaynaklarına artan odaklanma, kompozitlere olan ilgiyi artırmaktadır. Aynı zamanda Asya-Pasifik bölgesinde de kompozit malzemelerin borular, tanklar ve benzer gibi uygulamalarda gösterdiği olağanüstü özellikler sayesinde genişlemesi beklenmektedir.
En yüksek büyümeye tanık olması beklenen segmentin, epoksi reçine bazlı kompozit segmenti olması beklenmektedir. Kaya gazı birikintilerinden doğal gazı çıkarmak için artan hidrolik kırılma kullanımı, köprü tapaları, kırılma tapaları ve borular gibi uygulamalarda epoksi kompozitlerin daha iyi kullanılmasına neden olmuştur. Kompozit boruların ham petrole, parafin oluşumuna karşı direnç ve zorlu çalışma atmosferinde oldukça yüksek basınca dayanma kabiliyeti gibi özelliklerinden dolayı, boru segmentinin bu dönemde en büyük segment olacağı tahmin edilmektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, petrol rezervi sabit laboratuvar hizmetleri kapsamında kompozit analiz hizmetleri de bulunmaktadır.
Upstream süreçlerde yapılan düzenli denetimler ve izlemeler, üretim risklerini azaltır, olası kazaları engeller ve çevresel zararları minimize eder.
Yenilikçi ve etkili upstream hizmetleri, enerji sektöründeki firmaların daha verimli ve kaliteli hizmet sunmasına olanak tanır, bu da sektördeki rekabetçi avantajlarını artırır.
Upstream hizmetleri, teknolojik yeniliklerle desteklenen çözümler sunarak sektördeki firmaların daha hızlı, verimli ve çevre dostu operasyonlar yapmalarına olanak tanır.
Upstream hizmetlerinin sağlanmasında yasal gerekliliklere uygunluk, hukuki sorunları önler ve işletmelere güvence sağlar.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar ve upstream hizmetlerinde çevre dostu yöntemler, sürdürülebilir enerji üretimini destekler ve doğal kaynakları korur.
Upstream operasyonlarının etkili yönetimi, doğru hedef kitleye ulaşmayı sağlar ve onların enerji taleplerine özel çözümler sunar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu