Petrol, gaz, jeotermal enerji, derin madencilik, deniz altı madenciliği veya karbondioksit, hidrojen ve hatta aşırı yenilenebilir enerjinin yeraltı depolaması ile ilgili faaliyetlerde, sondaj ve kuyu tamamlama süreçleri, hem dünyanın artan enerji talebi hem de enerji geçişi için başarılı çözümün anahtarıdır.
Sondaj ve kuyu tamamlama teknolojisi, özellikle petrol ve gaz arama ve üretimi alanında, yeni kavram ve yaklaşımların benimsenmesi ile hızla gelişmektedir. Ancak buna rağmen bu teknoloji, örneğin, yeraltı depolama, jeotermal enerji ve derin madencilik gibi diğer alanlarda çok sınırlı görünmektedir. Ayrıca bu tür teknolojik gelişmeler, sadece kuyunun ömrü için değil, aynı zamanda ekonomik, sağlık, güvenlik ve çevre açısından sürdürülebilir kalkınmayı sağlamayı da gerektirir.
Sondaj terimi, kaplama dizileri, çimento ve yüzey kuyusu kontrol ekipmanı dahil olmak üzere kuyu deliğinin kurulumunu ifade eder. Kuyu tamamlamaları terimi, sondaj işlemleri tamamlandıktan sonra bir kuyuda meydana gelen çeşitli işlemleri ifade eder. Kuyu tamamlama işlemleri, kuyu uyarımı veya hidrolik açma gibi faaliyetleri ve üretim ile ilgili diğer sondaj sonrası kuyu açma faaliyetlerini kapsar. Tamamlama işlemleri sonrasında yapılan iyileştirmeler, üretime veya ihtiyatlı işlemlere devam etmek için kuyu bakımı veya geliştirme tekniklerini içerir. Bu uygulamalar, şeyl gazı kuyularının sondajı ve tamamlanması için ilgili hususları ve yönergeleri ele alır.
Sondaj ve tamamlama mühendisliği faaliyetlerinde, ilgili yasal düzenleme gereklilikleri, kuyu operasyonlarının tüm aşamalarında takip edilmelidir ve planlama sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu gereksinimler, konuma ve geçerli düzenlemelere göre değişiklik gösterir. Ayrıca sondaj ve tamamlama faaliyetlerinin daha uzun zaman dilimlerinde birbirinden ayrıldığı yerler de olmaktadır.
Kısaca tamamlama, rezervuarı üretime açmak için bir petrol ve gaz kuyusunda yapılan operasyondur. Sondaj kulesi yerinden çıkarıldıktan sonra ilk tamamlama gerçekleşir. Kuyu deliği, herhangi bir petrol veya gazın kuyu deliğine girmesini ve yüzeye akmasını önleyen koruma ve çimento veya bir paketleme cihazı ile izole edilir.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, petrol rezervi ile ilgili olarak sondaj ve tamamlama mühendisliği hizmetleri de bulunmaktadır.
Upstream hizmetlerinin sağlanmasında yasal gerekliliklere uygunluk, hukuki sorunları önler ve işletmelere güvence sağlar.
Upstream operasyonlarının etkili yönetimi, doğru hedef kitleye ulaşmayı sağlar ve onların enerji taleplerine özel çözümler sunar.
Yenilikçi ve etkili upstream hizmetleri, enerji sektöründeki firmaların daha verimli ve kaliteli hizmet sunmasına olanak tanır, bu da sektördeki rekabetçi avantajlarını artırır.
Upstream hizmetleri, teknolojik yeniliklerle desteklenen çözümler sunarak sektördeki firmaların daha hızlı, verimli ve çevre dostu operasyonlar yapmalarına olanak tanır.
Verimli upstream süreçleri, kaynakların etkin kullanılmasını sağlar, bu da enerji üretim maliyetlerini azaltarak operasyonel bütçeyi dengeler.
Upstream süreçlerde yapılan düzenli denetimler ve izlemeler, üretim risklerini azaltır, olası kazaları engeller ve çevresel zararları minimize eder.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu