EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Petrol Ürünleri Gözetimleri

Petrol ürünleri gözetiminin birincil işlevi, satın alınan ve satılan petrol ürünlerinin miktarını ve kalitesini tanımlayan doğru ve tutarlı denetim ve tartım bilgileri sağlayarak, petrol ürünlerinin pazarlanmasını ve satışını kolaylaştırmaktır.

Ticareti yapılan petrol ürünlerinin kararlaştırılan parametreleri ile ilgili olan, sözleşmeye dayalı ticaret ortakları arasındaki yanlış anlamaları veya iddiaları ve anlaşmazlıkları önlemek için, bağımsız ve profesyonel gözetim kuruluşundan ilave destekleyici belgelere sahip olmak taraflar için faydalı olmaktadır.

Uluslararası adli ve tahkim uygulamalarının yanı sıra sigorta şirketlerinin bağımsız gözetim kuruluşlarının (veya denetim kuruluşlarının) hizmetlerini üçüncü taraf olarak kullanması ve tahkim davalarında genellikle tanık veya profesyonel bağımsız bilirkişi olarak kullanılması genelde kabul görmektedir. Çoğu zaman, denetim alanında, profesyonel bilgi ve uzun yıllara dayanan deneyime sahip bir uzmanın varlığı, petrol ürünleri ile herhangi bir yasadışı manipülasyon girişimlerini önler.

Gözetim kuruluşlarının yetkin denetçileri, gerekli tüm ölçüm ve hesaplamaları yaparak, müşterilerini sözleşme ihlalleri, tutarsızlıklar veya gözlemlenen zararlar hakkında derhal bilgilendirir. Gözetim kuruluşları tarafından fotoğraf ve video kanıtı ve lojistik sürecin diğer belgesel destekleri sağlanır ve ayrıntılı denetim raporu düzenlenir. Sözleşme şartnamesine herhangi bir uyumsuzluk veya kargonun güvenliğine veya hasarına yönelik bir tehdit gözlemlenirse, derhal kayıt altına alınır ve zararları önlemek veya sınırlamak için uygun önlemler tavsiye edilir ve uygulanır.

Günümüzde petrol ürünleri, küresel yakıt ve enerji dengesinin temelini oluşturmaktadır. Petrol ve yanıcı gazların rafine ürünleri sanayi, tarım, ulaşımın tüm sektörlerinde olduğu kadar günlük yaşamda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Modern toplumun yaşamındaki rolleri temel olduğundan, petrol ürünlerinin tüm uygulama alanlarını listelemek zordur. Petrol ürünlerinin kalitesinin iyileştirilmesi ve bunun Dünya ortamı üzerindeki olumsuz etkisinin daha iyi kontrol edilmesi en önemli konulardan biridir. Petrol ürünlerinin dünya enerji dengesindeki payı yüzde 75’e ulaşmış olup, petrol ürünleri gözetimleri müşteriler tarafından en çok talep edilen hizmetlerden biridir.

Sektörel gözetim hizmetleri kapsamında verilen başlıca petrol ürünleri gözetim hizmetleri, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şunlardır:

  • Sahil tankı ölçümleri
  • Ullage survey
  • Yakıt tanklarının ölçülmesi
  • Gemi ve sahil boru hatları kontrolleri
  • Gemi tankları ve boş tank kontrolleri
  • Sahil ve gemi tanklarından numune alımı
  • Analizlere nezaret edilmesi
  • Petrokimyasal ürünlerde gözetimler
  • Yükleme, boşaltma ve aktarma işlemleri sırasında miktar denetimleri
  • İnhibitör ekleme ve haftalık, aylık inhibitör kontrolü
  • Aylık miktar tespitleri (stok)
  • ISO konteyner ve vagon temizlik kontrolleri
  • Kara tankeri temizlik, yükleme, numune alma, tahliye ve mühürleme surveyleri
  • TS 900-1 EN ISO 3170 ve TS 900-2 EN ISO 3171 standartlarına uygun numune alımı
  • Ham petrol ve petrol ürünleri
  • HM 28, HM 29 ve IP Part XVII standardına göre miktar gözetimi
  • LPG - Amonyak taşıma kapları

Kuruluşumuz tarafından çeşitli sektörlerdeki işletmeler için, petrol ürünleri gözetim hizmetleri çerçevesinde, yukarıda sayılanlar dışında çok çeşitli gözetim hizmetleri verilmektedir.

 

Petrol Ürünleri Gözetimleri Yararları


Sürdürülebilirlik Hedeflerine Katkı

Çevresel duyarlılık esaslarına uygun denetimler, sürdürülebilir bir üretim ve dağıtım hedefini destekler.

Marka Değerinin Artırılması

Kaliteli ve güvenli ürün sunumu, işletmenin marka değerini yükselterek sektörde öne çıkmasını sağlar.

Tedarik Süreçlerinin İyileştirilmesi

Düzenli denetimler, petrol ürünlerinin tedarik sürecinin daha etkin ve verimli olmasına katkı sağlar.

Yenilikçi Çözümlerle Süreç İyileştirme

Teknolojik yeniliklerin entegrasyonu, güvenliği artırarak operasyonel süreçleri daha verimli hale getirir.

Operasyonel Verimlilik ve Kârlılığın Artırılması

Süreçlerin düzenli olarak gözlemlenmesi, kaynakların verimli kullanılmasını sağlayarak işletme kârlılığına katkıda bulunur.

Risklerin Erken Tespiti ve Yönetimi

Potansiyel tehlikelerin önceden belirlenmesi, operasyonel riskleri en aza indirir ve beklenmedik sorunları önler.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu