EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi

Perflorooktan sülfonat veya perflorooktan sülfonik asit (PFOS), ürünleri lekelere, yağa, toprağa ve suya dayanıklı hale getirmek için kullanılan sentetik bir kimyasal bileşiktir. PFOS tuzları ve dönüşüm ve bozunma öncüleri olarak bilinen bazı kimyasallar, çevrede PFOS’a parçalanabilir.

1940’lı yıllardan itibaren bu kimyasal, halılar, kilimler, döşemeli mobilyalar, yapışmaz tencere takımları ve deri ürünler dahil olmak üzere birçok tüketici ve endüstriyel üründe kullanılmıştır. Bu bileşikler ayrıca havalimanlarında, askeri havaalanlarında ve itfaiyeci eğitim tesislerinde kullanılan bazı yangın söndürme köpüklerinde bulunmaktadır. Ayrıca şampuan veya diş ipi gibi kişisel bakım ürünleri ile oje ve göz makyajı gibi kozmetik ürünler, bazı yağa dayanıklı kağıtlar, fast food kapları veya ambalajları, mikrodalgada patlamış mısır poşetleri, pizza kutuları ve şeker ambalajları, halı, döşeme ve diğer kumaşlarda leke tutmaz kaplamalar ve suya dayanıklı giysilerin üretiminde PFOS kullanılmaktadır.

Perflorooktan sülfonik asit (PFOS), perflorlu alkillenmiş maddeler (PFAS) olarak bilinen bir grup ilgili kimyasaldan biridir. Bu grup yapışmaz ve leke tutmaz tüketici ürünlerinde, gıda ambalajlarında, yangın söndürme köpüklerinde ve endüstriyel proseslerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

PFOS kullanımı son yıllarda azalmıştır, dolayısıyla çevreye yeni PFOS salınımı artık çok olmamaktadır. PFOS çevrede kalıcıdır, yani toprakta veya suda kolayca parçalanmaz. PFOS’un toprakta nasıl hareket ettiği toprağın yapısına ve kimyasına bağlıdır. PFOS yıllar içinde yeraltı sularına karışabilir.

Epidemiyoloji çalışmalarında PFOS, düşük doğum ağırlığı, küçük çocuklarda antikorların azalması ve yetişkinlerde kolesterolün artması ile ilişkilendirilmiştir.

Atık su ve diğer sulu numunelerde perflorooktan sülfonik asit veya perflorooktan sülfonatın (PFOS) ve perflorooktanoik asidin (PFOA) tespiti için genelde sıvı kromatografi - kütle spektrometrisi - uçuş süresi (LC/MS-TOF) analizörü kullanılmaktadır. Sulu numuneler, PFOS/PFOA kalibrasyon çözeltileriyle birlikte doğrudan analizöre enjekte edilir ve PFOS/PFOA konsantrasyonları, çok seviyeli pik alanı - konsantrasyon kalibrasyonları kullanılarak hesaplanır. Katı numunelerdeki PFOS/PFOA seviyeleri solvent ekstraksiyonu ve ardından ekstraktın LC/MS analizi ile belirlenmektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, PFOS (perflorooktan sülfonat veya perflorooktan sülfonik asit) analizi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) Test Yöntemi Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) Spektroskopisi Test Yöntemi Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Kükürt İçeriğinin Tespit Edilmesi Nem ve Uçucu Madde İçeriğinin Belirlenmesi Saflık Testi Çözünürlük Testi Halojen İçeriği Testi Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Kimyasal İz Analizi Bilinmeyenlerin Karakterizasyonu ve Tanımlanması Kontaminasyon Tespiti ve Analizi Kimyasal Bileşim Analizi Eser Element Analizi Eser Metal Analizi Moleküler Tür Analizi Kriminal Adli Tıp Hizmetleri Safsızlık Analizi Katkı Maddelerinin Tanımlanması Yüksek Saflıkta Gaz İz Analizi Malzeme İz Analizi Yasal Düzenlemelere Uygunluk Yüzey Analizi PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Petrol Analizi ASTM D3418-21 Diferansiyel Taramalı Kalorimetri İle Polimerlerin Geçiş Sıcaklıkları ve Füzyon Entalpileri ve Kristalizasyonu İçin Standart Test Yöntemi ISO 11357-4 Plastikler - Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) - Bölüm 4: Spesifik Isı Kapasitesinin Belirlenmesi ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E1131-20 Termogravimetri İle Kompozisyon Analizi İçin Standart Test Yöntemi ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) ASTM D297-21 Kauçuk Ürünler İçin Standart Test Yöntemleri - Kimyasal Analiz EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi IS 582 Deri Kimyasal Test Yöntemleri IS 5677 Doğrudan Kalıplama İşlemleri İçin Ayakkabı Üst Deri Şartnamesi Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları

PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Yararları


Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Güvenli ve sağlıklı içeriklerle üretilen ürünler, uluslararası pazarda tanınırlık kazanır.

Süreç İyileştirmesi

Ürünlerin içerik kontrolü, üretim süreçlerinin daha güvenli ve etkili olmasını sağlar.

Marka Değerini Artırır

Sağlıklı ve güvenli içeriklerle üretilen ürünler, marka değerini artırır ve pazarda güven kazandırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Ürünlerin içeriklerinin doğru bir şekilde belirlenmesi, üretim süreçlerinde verimliliği artırır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.

Rekabet Avantajı Sunar

Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar ve marka değerini yükseltir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu