Plastiklerde antifungal hareketliliği belirlemeye yönelik en çok talep edilen iki test yöntemi şunlardır: ASTM G21 ve ASTM D3273 standartları. Bunların her ikisi de bir ürünün mantarlara karşı direncini değerlendirmek için mükemmel test yöntemler sunmaktadır:
Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen ASTM G21 standardı, mantarların kalıplanmış ve fabrikasyon ürünler, tüpler, çubuklar, tabakalar ve film malzemeleri şeklindeki sentetik polimerik malzemelerin özellikleri üzerindeki etkisinin belirlenmeye yönelik test yöntemleri sunmaktadır. Bu standardın tam ismi şu şekildedir: ASTM G21-15 Sentetik polimerik malzemelerin mantarlara karşı direncini belirlemeye yönelik standart uygulama.
Malzemelerin sentetik polimer kısımları, mantarların büyümesi için bir karbon kaynağı olarak hizmet etmediği için, esasen mantarlara karşı dirençlidir. Plastik malzemelere mantar saldırısına, genellikle plastikleştiriciler, selülozikler, yağlayıcılar, stabilizatörler ve renklendiriciler gibi bileşenler neden olmaktadır. Testler sırasında malzemelerin, 2-38 derece arasında sıcaklık ve yüzde 60-100 arasında bağıl neme sahip bir ortamda mikrobiyal saldırıya karşı direnç göstermesi gerekmektedir. Böyle bir durumda yüzey saldırısı, renk bozulması ve iletim kaybı olmaktadır. Ayrıca duyarlı plastikleştiriciler, değiştiriciler ve yağlayıcılar kaldırılmakta, sertlik artmakta, ağırlıkta, boyutlarda ve diğer fiziksel özelliklerde değişiklikler izlenmekte ve yalıtım direnci, dielektrik sabiti, güç faktörü ve dielektrik gibi elektrik özelliklerde bozulma olmaktadır.
Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen diğer standart ASTM D3273 standardı ise, küçük bir çevre odasını ve dört haftalık bir periyotta boya filmlerinin yüzeydeki küf mantarlarına karşı direnci değerlendirmek için çalışma koşullarını açıklamaktadır. Bu test yöntemi, iç kaplamanın hızlandırılmış küf büyümesine karşı karşılaştırmalı direncini elirlemek için kullanılmaktadır. Bu standardın tam ismi şu şekildedir: ASTM D3273-16 Bir çevre odasında iç kaplamaların yüzeyinde küf büyümesine karşı direnç için standart test yöntemi.
Bu test yöntemi, bir iç kaplamanın mantar tahribatına karşı direncinin hızlandırılmış değerlendirmesine yöneliktir. Dış kaplamaların performansını değerlendirmek için bu test yöntemi kullanılmamaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü mikrobiyolojik test hizmetleri çerçevesinde, plastiklerde antifungal test hizmetleri de vermektedir.
Yüksek hijyen standartları, markanızın itibarını artırır. Sağlıklı ve güvenilir ürünler sunmak, yeni müşteriler çekmek için kritik bir unsurdur.
Mikrobiyolojik testler, üretim sürecindeki potansiyel tehlikeleri belirler. Bu, çalışanların sağlığını korur ve iş yerinde güvenli bir ortam sağlar.
Hijyen ve güvenlik standartlarına uygunluk, markanızı rakiplerinizden ayırır. Tüketiciler, sağlıklı ürünleri tercih ettiğinden, bu önemli bir rekabet avantajıdır.
Mikrobiyoloji testleri, potansiyel sağlık risklerini önceden belirleyerek olumsuz durumları engeller. Bu, müşteri şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur.
Etkili mikrobiyoloji test süreçleri, kaynak kullanımını optimize eder ve uzun vadede maliyetleri düşürerek kârlılığı artırır.
Mikrobiyolojik analizler, ürün kalitesini artırır. Ürünlerinizin hijyenik koşullara uygunluğunu sağlamak, kalite kontrol süreçlerinizi güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu