Polibromlu bifeniller (PBB), çeşitli tüketici ürünlerinde kullanılan, plastiklerde yangın geciktirici olarak kullanılan insan yapımı kimyasallardır. Polibromlu bifenil (PBB), suda çözünmeyen ancak yağda yüksek oranda çözünen nispeten stabil bir maddedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde PBB üretimi yaklaşık 50 yıl önce durdurulmuştur. Hayvanlardaki bulgulara dayanılarak bu bileşiklerin kanserojen olduğu anlaşılmıştır.
Polibromlu bifeniller son derece kararlıdır, dolayısıyla çevrede kalıcıdır. Bugün bu bileşiklerin elektrikli ve elektronik ürünlerde sınırlı kullanımları vardır. Geçmişte, ancak ticari olarak sentetik elyaflarda ve kalıplanmış plastiklerde alev geciktirici katkı maddeleri olarak ve cilalarda, kaplamalarda ve otomobil döşemelerinde yangın geciktirici olarak yaygın şekilde kullanılmıştır.
RoHS (tehlikeli maddelerin kısıtlanması) direktifi şu anda on maddenin kullanımını kısıtlamaktadır. Bunlar arasında polibromlu bifeniller (PBB) de bulunmaktadır.
Polibromlu bifeniller (PBB), bugün de bilgisayar monitörleri, televizyonlar, tekstil ürünleri ve plastik köpükler gibi çeşitli tüketici ürünlerinde kullanılan plastiklere, yanmalarını zorlaştırmak için eklenen kimyasallardır. Ancak RoHS direktifi ile getirilen sınırlama ağırlıkça yüzde 0,1’dir (1000 ppm). Bu sınırlamanın altında PBB içeren ürünler RoHS uyumlu olarak kabul edilmektedir. Bu sınırlama şu tür ürünler için belirlenmiştir: küçük ev aletleri, bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon ekipmanları, tüketici ekipmanları, aydınlatma ekipmanı, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncaklar, eğlence ve spor malzemeleri, tıbbi cihazlar, in vitro teşhis tıbbi cihazları, endüstriyel izleme ve kontrol cihazları dahil izleme ve kontrol cihazları, otomatik dağıtıcılar ve sayılan kategorilerin hiçbirinin kapsamına girmeyen diğer elektrikli ve elektronik ekipman.
RoHS (tehlikeli maddelerin kısıtlanması) uygulaması tüm elektrikli ve elektronik ürünler ve bileşenler için geçerlidir ve 2019 yılından bu yana ürünlerde RoHS uyumluluğu aranmaktadır. RoHS direktifi, elektrikli ve elektronik ekipmanlarda belirli tehlikeli maddelerin (bugün için 10 madde ve bileşen) kullanımının kısıtlanmasına ilişkin 2011/65/EU sayılı direktifi ifade eder.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında RoHS (tehlikeli maddelerin kısıtlanması) uyumluluk testleri kapsamında, polibromlu bifenil (PBB) içeriği testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Gıda ürünlerinin taşıma sırasında hijyen ve güvenlik testlerinin yapılması, gıda güvenliğini artırır.
Ürünlerin taşıma ve depolama sırasında zarar görmemesi için yapılan testler, müşteri memnuniyetini ve güvenini artırır.
Ambalaj tasarımı ve dayanıklılığı üzerine yapılan testler, yenilikçi ambalaj çözümleri geliştirilmesine olanak tanır.
Ambalaj testlerinin düzenli yapılması, tedarik zincirindeki süreçlerin daha verimli ve güvenli olmasına yardımcı olur.
Güvenli ve kaliteli ambalajlar, markanın itibarını artırır ve pazarda güçlü bir konum elde etmesini sağlar.
Zarar görebilecek ambalajlar için önceden yapılan testler, maliyetleri düşürür ve ürün kayıplarını engeller.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu