Polimerler, çok yönlülükleri ve düşük maliyetleri nedeniyle gıda ambalajından otomotiv malzemelerine kadar çok çeşitli uygulamalarda kullanılıyor ve bu da onları ahşap, metal, seramik ve cam gibi geleneksel malzemelerin yerine ideal bir alternatif haline getiriyor. Polimerlerin çok yönlülüğü, işleme ve son kullanım performansı üzerinde doğrudan etkiye sahip olan moleküler ağırlıkları, moleküler ağırlık dağılımları ve dallanmaları tarafından belirlenen içsel özellikleri ile bağlantılıdır.
Esas olarak, kalite kontrol ve malzemenin tanımlanması amacıyla bileşiklerdeki baz polimeri tanımlamak için Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi (FTIR) kullanılır. Numune bir organik solvent ile ekstrakte edilir ve oluşturulan spektrumu bilinen referans spektrumlarla karşılaştırmak için kızılötesi spektroskopi kullanılarak incelenir. Bu testlerde Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen şu standartlar dikkate alınır:
Polimer tanımlaması, standart bir tekniktir. Bu işlem, herhangi bir organik katkı maddesini (plastikleştiriciler, antioksidanlar, mumlar ve benzeri) ortadan kaldırmak için numunenin organik bir solvent ile ekstraksiyonunu ve polimerin saflaştırılmasını içerir.
FTIR yoluyla polimerleri tanımlamanın iki temel yöntemi bulunmaktadır: piroliz ürünlerinin analizi veya dökme filmlerin analizi. Piroliz durumunda polimer termal olarak bozunur ve elde edilen piroliz ürünleri daha sonra kızılötesi spektroskopi kullanılarak incelenir. Dökme film istendiğinde, ekstrakte edilen polimer uygun bir solvent içinde çözülür, filtrelenir ve bir potasyum klorür veya sodyum klorür plakası üzerine dökülür ve daha sonra kızılötesi spektroskopi kullanılarak incelenir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kauçuk ve kauçuk ürünleri kimyasal testleri kapsamında polimer tanımlaması hizmetleri de bulunmaktadır.
Testler, ürünlerin ve hizmetlerin yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygunluğunu sağlar, hukuki riskleri azaltır.
Farklı testler, ürün ve süreçlerin verimliliğini artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı artırır.
Testler, erken tespit edilen hatalar sayesinde ürün geri çağırma ve üretim hatalarını azaltarak maliyetlerin düşmesine yardımcı olur.
Çeşitli testler, mevcut süreçlerdeki zayıf noktaları ortaya çıkarır ve bu da süreç iyileştirmelerine olanak tanır.
Testler, gıda üretimi ve işleme süreçlerinde güvenliği ve hijyeni artırarak sağlık risklerini azaltır.
Testlerin doğru şekilde yapılması, güvenli ve verimli bir çalışma ortamı yaratır, bu da çalışanların motivasyonunu artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu