Kaynak prosedürü şartnamesi (WPS), kaynakçıların tekrarlanabilir bir kaynak gerçekleştirebilmesi için parametreleri ve değişkenleri özetleyen bir belgedir. WPS, kaynak işlemini ve gerekli temel malzemeleri, bağlantı tasarımını, geometriyi, gazları, akış hızlarını, kaynak pozisyonlarını, işlem koşullarını ve değişkenleri içerir.
Prosedür yeterlilik kaydı (PQR), bir test parçasının kaynaklanması sırasında kaydedilen gerçek değerlerden oluşur. PQR belgeleri, test parçasının tüm standart gereksinimlerini karşıladığını ve bir kaynak prosedürü şartnamesi (WPS) geliştirmenin temelini oluşturacağını doğrular.
Kaynak prosedürü şartnamesi (WPS), sadece kaynakçılara sürekli sağlam kaynaklar üretmeleri için doğru yönlendirmeleri sağlayan yol haritaları değildir. İyi geliştirilmiş bir WPS ve bunu destekleyen prosedür yeterlilik kaydı (PQR), üretim oranlarını en üst düzeye çıkarmak için kaynak parametrelerinde ve değişkenlerde en verimli aralığın ana hatlarını çizerek üretkenliği artırır. Geliştirilen WPS’de belirtilen parametreleri takip ederek her seferinde sağlam kaynaklar üretebilir, böylece kaynak kalitesi her kaynağın kabul gereksinimlerini karşılayacak şekilde yükseltilir. WPS’yi takip etmek aynı zamanda üretim oranlarını ve kaynak kalitesini artırır, üretim maliyetlerini düşürür ve karın artmasını sağlar.
Kaliteli kaynak için kaynak standartlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Doğru uygulandığında standartlar, üretilen yapıların belirlenen tasarım kriterlerini karşılamasını, amaca uygun olmasını ve tasarım ömrü boyunca yapısal olarak sağlam olmasını sağlar. Kaynak gibi bir işlem için standartların kullanılması kritik öneme sahiptir çünkü güvenliğin sağlanması için kaynağın ilk seferde doğru şekilde uyması gerekir.
Kaynak hataları ve kusurlarının, kaynaklı bir bağlantı zarar görmeden tamamlandığında tespit edilmesi, test edilmesi ve onarılması zor olabilir. Tahribatsız testler bir miktar güven sağlayabilir ancak süreçlerdeki ve teknisyenlerdeki değişkenlik, bunların her zaman güvenilir olmadığı anlamına gelir.
Güvenlik en iyi şekilde tasarım gereksinimlerinin anlaşılması, malzeme kontrolü ve izlenebilirliği, muayene ve test planları, boyut kontrolü, kaynak gözetimi, tahribatsız muayene, kaynak sonrası ısıl işlem ve şartları doğrulayan gerekli kayıtların geliştirilmesini içeren standartlara uygunluk yoluyla elde edilir. Bu da prosedür yeterlilik kaydı ile sağlanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kaynak analizleri kapsamında prosedür yeterlilik kaydının (PQR) geliştirilmesi hizmetleri de bulunmaktadır.
Testlerin uluslararası standartlara uygunluğu, ürünlerin global pazarda kabul edilmesini sağlar ve tanınırlık kazandırır.
Testler, ürünlerin ve hizmetlerin yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygunluğunu sağlar, hukuki riskleri azaltır.
Testlerin doğru şekilde yapılması, güvenli ve verimli bir çalışma ortamı yaratır, bu da çalışanların motivasyonunu artırır.
Testlerin başarıyla yapılması, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve marka imajını güçlendirir.
Farklı testler, ürün ve süreçlerin verimliliğini artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı artırır.
Testlerin başarıyla yapılması, markanın güvenilirliğini ve değerini artırır, pazar konumunu güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu