EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı

Hindistan Telekomünikasyon Mühendisliği Merkezi (TEC) tarafından geliştirilen “QM 333 Telekomünikasyon cihazlarının çevresel test standardı”, teknolojik gelişmede belli miktarda arıza risk yönetiminin üstlenilmesi ve maliyet etkinliği ile dengelenmesi gerektiği göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Farklı bölgelerinde yaygın olan iklim koşulları dikkate alınarak hazırlanan bu standart, ekipmanın tasarım yeteneğinin değerlendirilmesi ve üretimin ve ilgili prosesin yeterliliği için test koşullarını sağlar. Bu standart, genel olarak çoğu telekomünikasyon ekipmanı türü için uygulanır.

QM 333 standardında, bir Telekom ağında kullanılan tüm ekipman türlerine yönelik çevresel testler için standart prosedürler ve koşullar içermektedir. Ekipmanlarda kullanılan alt sistemlerin de bu standartları karşılaması gerekmektedir.

Bu standart, laboratuvar ortamında elde edilebilecek çevresel koşulları kapsar. Bir ekipman bu koşullara maruz kalırsa ve tatmin edici bir şekilde çalışmaya devam ederse, ekipmanın beklenen çalışma süresi boyunca ve depolama ömrü süresince hayatta kalacağına dair bir güven tesis edilmiş olur. Burada açıklanan testler, gerçek çalışma ve depolama koşullarının kesin ve kesin bir temsili olarak yorumlanmamalıdır. Açıklanan test yöntemlerinin amacı aynı zamanda mümkün olduğu kadar tekrarlanabilir test sonuçları elde etmek için çevresel testleri standartlaştırmak ve ekipman ve alt montajların tasarımı ile ilgilenenler için bir rehber görevi görmektir. Bu nedenle bu standart her zaman test edilecek ekipmanın standartları ile birlikte kullanılır.

Test edilen ekipmanın çevresel teste tabi tutulduğunda kabul edilebilir performans sınırları bu standarda dahil değildir. İlgili ekipman standardı, kabul edilebilir performans sınırlarını tanımlamalıdır.

QM 333 standardında tanımlanan test yöntemleri şunlardır:

  • Düşük sıcaklık (soğuk döngü)
  • Yüksek sıcaklık (kuru ısıtma döngüsü)
  • Tropikal maruziyet (nemli ısı döngüsü)
  • Hızlı sıcaklık döngüsü
  • Nemli ısı (kararlı durum)
  • Titreşim testi
  • Sızdırmazlık (gaz sızdırmazlık) / yüksek irtifa testi
  • Suya daldırma testi
  • Korozyon - tuz testi
  • Düşme testi
  • Devrilme testi
  • Güz testi
  • Çarpma / yola dayanıklılık
  • Yağmur testi
  • Toz testi

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında “QM 333 Telekomünikasyon cihazlarının çevresel test standardı” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Termal Şok Testi Tuz Püskürtme Testi Soğuk ve Kuru Isı Testleri Nemli Isı (Döngüsel) Testi Toz Testi Giriş Koruması Testi (IP Testi) Termal Yaşlandırma Testi Nem Şartlandırma IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri JSS 55555 Antifungal Test - Elektronik ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 16750-3 Karayolu Araçları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 3: Mekanik Yükler ISO 16750-4 Karayolu Taşıtları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 4: İklimsel Yükler JIS D0203 Otomobil Parçaları İçin Nem, Yağmur ve Püskürtme Testi Yöntemi ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar DIN 75220 Güneş Enerjisi Simülasyon Sistemlerinde Araç Bileşenlerinin Eskitilmesi DIN 67530 Boya Kaplamaların ve Plastiklerin Düz Yüzeylerinin Parlaklık Değerlendirmesi İçin Bir Araç Olarak Reflektometre FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri

QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı Yararları


Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Çevre testlerinin uygulanması, enerji tasarrufu ve kaynakların etkin kullanımı ile verimliliği artırır, maliyetleri azaltır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Çevre dostu testlerle uluslararası sertifikaların alınması, markanın global pazarda tanınırlığını artırır.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre testleri, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına yardımcı olur.

Gıda Güvenliğini Artırır

Çevre testleri, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin çevre dostu olup olmadığını kontrol ederek güvenliği artırır.

Maliyetleri Azaltır

Çevre dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak işletme maliyetlerini düşürür.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Çevresel sorumluluk bilinci, çalışanların işletmeye olan bağlılıklarını artırır ve motivasyonlarını yükseltir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu