Havacılık, küresel karbondioksit emisyonlarının yaklaşık yüzde 2 ila 3’ünü oluşturuyor ve önümüzdeki 15 yıl içinde hava yolculuğunun iki katına çıkması beklendiğinden, bu oran da hızla artacak. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), 2020 yılından itibaren karbon nötr büyüme ve 2050 yılına kadar küresel hava taşımacılığı endüstrisi operasyonlarından net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdünde bulunarak doğru yönde adımlar atmıştır. Gerçekten endüstrinin uçuştan kaynaklanan doğrudan karbon emisyonlarını azaltacak çözümlere ihtiyacı vardır.
Bugün sürdürülebilir havacılık yakıtı üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Bu yakıt, fosil jet yakıtından daha temizdir, doğrudan bu yakıtın yerini alır ve fosil jet yakıtına kıyasla sera gazı emisyonlarını yüzde 80’e varan oranda azaltır.
Uçak yakıtı arabalarda kullanılan yakıttan farklıdır. Uçaklar jet yakıtı kullanır. Jet yakıtı, turboproplar ve jet motorları dahil olmak üzere türbin motorlu uçaklarda kullanılan renksiz, kerosen bazlı bir yakıttır. Bazı yönlerden, jet yakıtı ve benzin o kadar da farklı değildir. İki yakıt türü de ham petrolün rafine edilmesiyle elde edilir, teorik olarak jetlerde veya arabalarda kullanılabilir ve uzun hidrokarbon dizilerinden yapılmıştır. Bununla birlikte, hidrokarbonlar farklıdır. Benzinin hidrokarbonları 7 ila 11 karbon atomu içerirken, jet yakıtının hidrokarbonları 12 ila 15 karbon atomu içerir. Bu fark, jet yakıtına havacılık için ideal bazı özellikler kazandırır. Şöyle ki,
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen petrol ve doğalgaz gözetim hizmetleri arasında, rafine etme, işleme ve tedarik hizmetleri kapsamında jet yakıtı testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Verimli ürün işleme ve tedarik zinciri yönetimi, sektördeki firmaların daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmasını sağlar, bu da rekabetçi bir avantaj yaratır.
Global standartlara uygun hizmetlerin sağlanması, firmaların dünya çapında tanınmasını ve prestij kazanmasını sağlar.
Uluslararası kalite standartları ile uyumlu hizmetler, sektördeki hizmet kalitesini garanti eder ve küresel pazarda kabul görmesini sağlar.
Ürünlerin doğru şekilde tanımlanması ve hedef kitlenin belirlenmesi, onlara özel çözümler sunarak müşteri taleplerine yanıt verir.
Nihai ürünlerin düzenli ve güvenilir şekilde sağlanması, müşteri taleplerine hızlı ve doğru yanıt verilmesini sağlar, bu da memnuniyeti artırır.
Yasal gerekliliklere uygunluk, süreçlerin düzenli denetlenmesi ve izlenmesi sayesinde hukuki uyum sağlanır ve yasal sorunlar önlenir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu