EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
RE103 Yayılan Emisyonlar, Anten Sahte ve Harmonik Çıkışları

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD-461 Ekipman için elektromanyetik girişim özellikleri gereksinimleri” standardında tanımlanan “RE103 Yayılan emisyonlar, anten sahte ve harmonik çıkışları” test yöntemi, CE106 İletilen emisyonlar, anten portu standardına alternatif olarak kullanılır. Bu sadece vericileri amaçlanan antenlerle test ederken geçerlidir. Bu yöntem aktif anten kullanıldığı zaman tercih edilen bir yöntemdir. Test, mevcut en yüksek frekansa bağlı olarak 10 kHz ila 40 GHz frekans aralığında cihazın temel frekansının harmoniklerini arar. Emisyonların iletim modunda geçerli RE102 sınırını aşmaması durumunda askeri standart testi karşılanır.

Ekipman veya alt sistem tasarım özellikleri kullanımını engellemediği sürece askeri standart test yöntemi CE106 standardı gereklilikleri tercih edilir. Yayılan emisyonlar için RE103 test yöntemi, aktif anten kullanan sistemler için veya anten empedansının standart olmayan bir empedans eğrisine sahip olduğu durumlarda tercih edilen yöntemdir.

RE103 test yöntemi, 10 kHz’den 40 GHz’e kadar geçerlidir. Test edilen ekipmanın iletilen sinyalin bant genişliği dahilinde veya temel frekansın yüzde 5’i dahilinde (hangisi daha büyükse) uygulanamaz.

Tepe verici gücü 1 kW’ın üzerinde olan donanma gemi uygulamaları için, yüzde 5 frekans hariç tutma, 1 kW tepe gücün üzerindeki her dB için temel frekansın ilave yüzde 0,1’i kadar artırılır.

Sahte ve harmonikler, anten çıkışında bulunan istenmeyen sinyal artışlarıdır. İdeal olarak, bir çıkış sinyali, giriş sinyalinin daha yüksek genliğe sahip bir kopyası olmalıdır. Ancak bu yalnızca ideal koşullarda gerçekleştirilebilir ve pratik olarak anten bazı istenmeyen sinyaller verir. Bu istenmeyen sinyallere harmonikler ve sahte sinyaller denir. Bunlar genellikle doğrusal olmayan aktif cihazların kullanımından kaynaklanır. Bu istenmeyen sinyalleri mümkün olduğunca azaltmak tasarım mühendislerinin işidir.

Sahte emisyonlar, iletimin frekans bandının dışındaki istenmeyen radyo frekansı emisyonlarıdır. Bu emisyonlar diğer radyo hizmetlerine müdahale edebilir ve amaçlanan iletimin kalitesini tehlikeye atabilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli askeri EMC testleri kapsamında RE103 Yayılan emisyonlar, anten sahte ve harmonik çıkışları test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

MIL-STD-461 Ekipman İçin Elektromanyetik Girişim Özellikleri Gereksinimleri CE101 İletilen Emisyonlar, Ses Frekansı Akımları, Güç Kabloları CE102 İletilen Emisyonlar, Radyo Frekansı Potansiyeli, Güç Kabloları CE106 İletilen Emisyonlar, Anten Portu CS101 İletilen Duyarlılık, Güç Kabloları CS103 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İntermodülasyon CS104 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İstenmeyen Sinyallerin Reddedilmesi CS105 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, Çapraz Modülasyon CS109 İletilen Duyarlılık, Yapı Akımı CS114 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu CS115 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu, Darbe Uyarımı CS116 İletilen Duyarlılık, Sönümlü Sinüzoit Geçici Akımlar, Kablolar ve Güç Kabloları CS117 İletilen Duyarlılık, Yıldırım Geçişleri, Kablolar ve Güç Kabloları CS118 Personel Kaynaklı Elektrostatik Boşalma RE101 Yayılan Emisyonlar, Manyetik Alan RE102 Yayılan Emisyonlar, Elektrik Alanı RE103 Yayılan Emisyonlar, Anten Sahte ve Harmonik Çıkışları RS101 Yayılan Duyarlılık, Manyetik Alanlar RS103 Yayılan Duyarlılık, Elektrik Alanı RS105 Yayılan Duyarlılık, Geçici, Elektromanyetik Alan MIL-STD-464 Elektromanyetik Çevresel Etkiler, Sistemler İçin Gereksinimler MIL-STD-907 Genişletilebilir ve Genişletilemez Muhafazaların Mühendislik, Tasarım ve Koruma Etkinliği MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği MIL-STD-750 Yarı İletken Cihazlar İçin Test Yöntemleri MIL-STD-1399/300 Elektrik Gücü, Alternatif Akım MPD-7011 Füze Satın Alma Açıklaması - Kablo Demeti Testi Boeing D6-85182 Genel Elektromanyetik Uyumluluk Yeterlilik Test Prosedürü Boeing D6-16050-4 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri Boeing D6-16050-5 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri

RE103 Yayılan Emisyonlar, Anten Sahte ve Harmonik Çıkışları Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Yüksek güvenlik ve uyumluluk seviyesine sahip ürünler, pazarda rekabet avantajı yaratır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Elektronik cihazların çevresel etkilerle uyumlu hale getirilmesi, üretim verimliliğini artırır ve kârlılık sağlar.

Marka Değerini Artırır

Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, markanın itibarını artırarak sektördeki değerini güçlendirir.

Süreç İyileştirmesi

Uyumluluk testleri, üretim süreçlerinin optimize edilmesine ve ürün kalitesinin artırılmasına katkı sağlar.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevreyle uyumlu ve dayanıklı ürünlerin üretimi, sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlar.

Güvenilirlik Artışı

Elektronik cihazların çevresel etkilere karşı dayanıklı olması, ürünlerin güvenilirliğini artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu