REACH yönetmeliğine göre, yıllık 1 ton veya daha fazla miktarda üretilen veya yurda sokulan tüm kimyasal madde ve bileşiklerin 2023 yıl sonuna kadar kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu kapsamda bir kimyasal maddeyi tescil ettiren firma, gerekli tüm bilgileri, şu iki ana kısımdan oluşan bir kayıt dosyasında tutmak zorundadır:
Tescil dosyası hazırlandıktan sonra ECHA, Avrupa Kimyasallar Ajansı’na sunulmalıdır.
REACH, kimyasalların kaydı, değerlendirilmesi, izni ve kısıtlanması uygulamasında, üretici ve ithalatçı firmalar, bir maddenin kendine özgü özellikleri ile üretimi, kullanımı ve maruziyetine yönelik tüm bilgileri toplamak ve bir teknik dosya içinde tutmak zorundadır.
Söz konusu teknik dosya şu bilgileri içermelidir:
Bir ila on ton arasındaki miktarlarda kayıtlı maddeler için, teknik dosya ayrıca madde için maruziyet ile ilgili bilgileri ve ana kullanım kategorileri, kullanım türleri ve önemli maruziyet yollarını da içermelidir.
Kayıt dosyasında tutulmak zorunda olan kimyasal güvenlik raporu ise, böyle bir değerlendirmenin gerekli olduğu durumlarda maruziyet ve risk değerlendirmesi ile birlikte, kimyasal maddenin veya bileşiğin çevre ve insan sağlığını tehdit eden tehlikelerine ilişkin bilgilerin ayrıntılı bir özetini içermelidir.
REACH uygulamasında kimyasal maddeyi tescil ettirenlerin kimyasal güvenlik değerlendirmesi ve kimyasal güvenlik raporu oluşturmaları, ECHA tarafından geliştirilen yöntemlere uygun şekilde yapılmalıdır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, REACH tescil dosyası hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Kimyasal testler, sektördeki yeni güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu