Madencilik şirketleri, operasyonların uygulanabilirliğini belirlemek için mevcut maden kaynaklarını ve cevher rezervlerini analiz etmek zorundadır. Bu analizler, değer sağlamak için çok önemlidir.
Kaynaklar, çıkarma potansiyeli olan bir mineral oluşumudur. Rezervler ise bu kaynağın ekonomik olarak çıkarılabilen kısmıdır. Bir madenin geliştirilebilmesi için, çıkarılabilecek kısmın ticari olarak uygulanabilirliğinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu amaçla kaç cevher rezervi olduğu, yatak derecelerinin ne olduğu, çıkarma yöntemlerinin test edilmesi ve benzer analizler yapılır. Bu değerlendirme, maden geliştirmenin ticari uygulanabilirlik ve mali mevcudiyete dayalı olarak başlayıp başlamayacağını belirlemek için kullanılan bir fizibilite çalışmasına yol açar. Örneğin test edilen her 500-1000 maden kaynağı arasında, madencilik için yeterli değere sahip sadece bir yatak bulunmaktadır.
Rezervler ve kaynaklara ilişkin tahminler, finansal raporlamaya bilgi sağlamak için de kullanılır. Sermaye ve işletme maliyetleri, çıkarılan minerallerin kalitesi, ekipman maliyetleri, üretim miktarları ve daha pek çok şey dahil olmak üzere bir işletmenin burada dikkate aldığı birçok faktör olmaktadır.
Bu çerçevede olmak üzere analitik kimya, sadece maden yataklarının araştırılması ve işletilmesinde değil, aynı zamanda malzemelerin işlenmesinde de kullanılan bir araştırma yöntemi olduğu için, maden endüstrisi için çok önemlidir. Analitik kimyanın, cevherlerin keşfi ve değerlendirilmesinin ilk aşamalarından zenginleştirilmesine ve son olarak rafine ürüne kadar önem taşımaktadır.
Kayaların ve minerallerin kimyasal analizi, elementlerin ve belirli bileşenlerin konsantrasyonlarını belirlemek amacı ile yapılır. Genellikle ana kayadaki hammadde kaynaklarının araştırılmasının ayrılmaz bir parçası olan jeolojik araştırmalar, kayaların ve minerallerin kimyasal bileşimi hakkında giderek daha ayrıntılı bilgi gerektirir. Genelde örtülü olmasına rağmen, ana kaya dünyanın her yerinde bulunur ve minerallerden oluşan farklı kayalardan oluşur. 2000’den fazla türü bilinen minerallerin çoğu kristalli bileşiklerdir.
Çoğu kaya, silikat minerallerinden oluşan silikat kayalarıdır. Toplam analiz, silikat analizi olarak adlandırılır ve şu bileşenleri içerir: silika, titanyum dioksit, alüminyum oksit, manganez oksit, demir oksit, kalsiyum oksit, magnezyum oksit, sodyum oksit, potasyum oksit, fosfor pentoksit, karbondioksit, anayasal su ve nemli su.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen büyük projeler ve finansman hizmetleri arasında rezerv değerlendirmesi kapsamında kimyasal test hizmetleri de bulunmaktadır.
Global ölçekteki projeler için sağlanan finansman çözümleri, firmanın uluslararası tanınırlığını artırır.
Finansal düzenlemelere uygunluk, projelerin yasal gereksinimleri karşılamasına yardımcı olur.
Büyük projelere sağlanan finansman desteği, firmanın marka değerini ve itibarını güçlendirir.
Etkili finansman stratejileri, kaynakların verimli kullanılmasına olanak tanır ve kârlılığı artırır.
Finansman hizmetleri, büyük projelerde yenilikçi ve esnek çözümler sunarak başarıyı destekler.
Büyük projeler için finansman standartlarının oluşturulması, finansal süreçlerin daha etkili yönetilmesini sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu