En yaygın harici rüzgar türbini arızaları, tipik olarak kuş çarpmaları, yıldırım çarpmaları, yağış, kanat bileşenlerinin ayrılması, ön kenar korozyonu veya kanat çatlaklarının neden olduğu kanatlarda ortaya çıkan hasarlarıdır.
Bir rüzgar türbini içindeki en yaygın arızalar ise, genelde elektrik arızaları ve mekanik arızalardır. Motor bölmesi ve kulenin içinde hassas elektronik sistemleri ve kritik bileşenleri bu tür arızalara çok açıktır. Elektrik ve mekanik arızalar, bir rüzgar türbininin üretim çıktısı, çalışma süresi, performansı ve güvenilirliği üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Hat dönüştürücü kısa devre yaşarsa veya dişli kutusu bozulursa, türbinin tamamen durması ve üretim kaybıyla karşı karşıya kalınması mümkündür.
Elektrik arızaları maliyetledir ve ne yazık ki rüzgar türbinlerinde rastlanan en yaygın arızalardır. Rüzgar türbinleri içindeki sıcaklık ve nem koşulları, mevsimsel değişikliklere tabidir ve kabin içi iklime katkıda bulunmaktadır. Ancak dönüştürücüler bundan fazlası ile etkilenmektedir. Hiçbir rüzgar türbini hava geçirmez değildir, bu nedenle her zaman dışarıdan rüzgar türbinine nem ve konuma bağlı olarak tuz taşıyan hava filtrelemesine ihtiyaç duyulur. Bağıl nem yüzde 60’ı aştığında kule ve nasel içindeki soğuk yüzeylerde yoğuşma oluşur. Bir yüzeyde yoğuşma oluştuğunda, aşağı akar ve kulenin veya naselin altında toplanarak veya bazı durumlarda elektrik bileşenlerinin içinde toplanarak elektrik arızaları ve maliyetli arıza sürelerine neden olur.
Mekanik arızalar ise daha az sıklıkta görülür, ancak daha uzun bir süre boyunca rüzgar türbinleri için aynı derecede zararlıdır. Metal bileşenler neme tepki verir ve zamanla dişli kutusu, yataklar ve sapma dişlisi gibi mekanik parçaları zayıflatır ve bozar. Bileşen arızası çalışmaz ve rüzgar türbinini riske sokar. Mekanik arızalar maliyetlidir ve onarılması zaman alır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, rüzgar türbini çalıştırma faaliyetleri kapsamında arıza ve hasar analizi hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji kaynaklarının güvenli ve düzenli kullanımı, işletmelerin güvenilirliğini artırır ve müşteri güvenini kazanır.
Enerji yönetimi risklerini etkili bir şekilde azaltarak, enerji tedarikinde yaşanacak olası krizlere karşı daha hazırlıklı olunur.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu