Kimyasal üretim sanayileri tarafından tüketiciler için birer ürün haline gelmeden önce üretilen temel kimyasallar, birçok sektörde hammadde olarak kullanılmaktadır. Temel kimyasallar altında, birçok karışımda katkı maddesi ve çözücü görevi gören ürünler de bulunmaktadır. Bunların birçoğu günlük yaşamda çok yaygın rastlanan temel organik ve inorganik bileşikleri içermektedir. İşte birkaç temel kimyasal madde: asitler, alkoller, alifatik çözücüler, aromatik çözücüler, inorganik tuzlar, esterler, ketonlar, reçine ve kaplama malzemeleri ve peroksitler.
Asitler tadı ekşi olan çözeltilerdir. Tuz oluşturmak için bazlar ve bazı metaller ile reaksiyona girer. Suda çözündükleri zaman hidrojen iyonlarının konsantrasyonunu arttırır. Bu asitlere birkaç örnek, asetik asit, formik asit ve fosforik asittir.
Alkoller, molekülü bir karbon atomuna bağlı olan ve birden fazla hidroksil grubu içeren organik bileşiklerdir. Laboratuvarlarda birçok amaçla kullanılmaktadır. Etanol gibi alkoller yakıt olarak, metanol ise endüstriyel hammadde olarak kullanılmaktadır.
Alifatik çözücüler, boya, ilaç, böcek ilaçları, tarım ve baskı sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Çözücüler, malzemede veya çözücüde kimyasal değişiklik olmaksızın başka malzemeleri çözme, süspansiyon haline getirme veya özütleme yeteneğine sahip sıvılardır.
Aromatik çözücüler, zirai kimyasallar, mürekkep ve reçine, boya ve kaplamalar, petrol kimyasalları ve endüstriyel yıkama yağı gibi çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Böcek öldürücülerdeki bileşenler ve ekstraksiyon ve yağdan arındırma işlemlerinde kullanılan ara kimyasal maddeler, saf aromatik çözücüler içermektedir.
İnorganik tuzlar, sodyum klorür, sodyum benzoat, sodyum sülfat ve kostik soda gibi çeşitli ihtiyaçlarla birçok sektörde kullanılmaktadır.
Esterler, organik ve inorganik asitlerden elde edilen bileşiklerdir. Genelde parfümlerde, boya ve kaplamada, oje çıkarıcılarda ve baskı mürekkebinde kullanılan bir çözücüdür.
Ketonlar yüksek fizyolojik özelliklere sahiptir ve sanayide çözücüler ve farmasötikler olarak büyük ölçeklerde üretilmektedir. Bu bileşikler genelde tıbbi amaçlı kullanılmaktadır.
Reçineler yüzeye yapıştırıcı görevi görmektedir. Aynı zamanda malzemeyi uzun süre korumaktadır.
Peroksitler organik maddeler üzerinde ağartma etkisine sahiptir. Deterjanlarda ve saç boyalarında katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, saf kimyasallar, ölçüm hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, sektördeki yeni güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Kimyasal maddelerin yasal gerekliliklere uygunluğu test edilerek, ürünlerin hukuki uyumlu olması sağlanır.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu