Madencilik faaliyetleri, bir madende maden geliştirme, delme, patlatma, çıkarma, öğütme, kırma, eleme veya minerallerin boyutlandırılmasını ve madencilik ekipmanlarının bakım ve onarımını içerir.
Maden operasyonları, bir mineralin üretimini kolaylaştırmak için bir maden sahası içinde ve çevresinde birçok acil ve uzun vadeli faaliyeti yönetme sürecidir. Bir maden şantiyesini işletme bütün bu operasyonları kapsar.
Esasen bir maden işletmesinin ana faaliyetleri şunlardır:
Madencilik, topraktan faydalı maden ve minerallerin çıkarılması işlemidir. Çıkarılan bazı örnekler arasında kömür, altın veya demir cevheri bulunur. Demir cevheri, metal demirin üretildiği malzemedir.
Topraktan çıkarılan mineral tipik olarak belirli bir kimyasal bileşime ve kristal yapıya sahip inorganik bir maddedir. Mineraller saf haliyle değerlidir, ancak toprakta diğer istenmeyen kayalar ve minerallerle karışık halde olabilir. Bu kaya ve mineral karışımı genellikle madenden birlikte taşınır, daha sonra işlenir ve istenen minerali izole etmek için rafine edilir.
Esasen modern madenciliğin iki temel kategorisi, yüzey madenciliği ve yeraltı madenciliğidir. Yüzey madenciliği, yerkürenin üst tabakasında bulunan cevherlerin çıkarılması ve mineralleri çıkarmak için rafinerilere taşınması faaliyetlerini içerir. Yeraltı madenciliği ise, yerkürenin derinliklerinde bulunan cevher yataklarına ulaşılır.
Son yıllarda, maden ıslahına yönelik yasal düzenlemeler çıkarılmış ve maden kapatma planlaması madencilik şirketleri için büyük önem kazanmıştır. Gelecekteki çevresel ve sosyal yükümlülüklerden kaçınmak için bir madenin kapanmasını önceden planlamak gerekir. Mevcut en iyi uygulamalar ve yasal yükümlülükler, tüm madenlerin kapatılmak üzere tasarlanmasını zorunlu kılar.
Kapatma planlarının uygulanması, mühendislik çalışmalarını, inşaat çizimlerinin ve inşaat kalite güvence kalite kontrol kriterlerinin oluşturulmasını, sözleşme yönetimini ve kapatma sonrası dahil birtakım testlerin yapılmasını ve izlenmesini içerir. Fizibilite çalışmaları ve işletme planları da rutin olarak sürdürülebilir ıslah ve kapatma planlamasını içerir.
Sağlıklı bir maden kapama planlaması, çevresel ve sosyal etki değerlendirmeleri, atık karakterizasyonu ve jeokimyasal değerlendirmeleri, sismik değerlendirmeleri, atık dökümü ve atık depolama tesisleri için arazi şekli mühendisliği gibi hafriyat tasarımı ve stabilite değerlendirmeleri, toprak örtüsü ve ıslah tasarımı ve tortu ve erozyon kontrolü, su kalitesi ve asit kaya drenajı ve su arıtma sistemi tasarımı dahil olmak üzere hidrolojik değerlendirmeleri ve yeniden bitkilendirme yönetimini kapsar.
Madencilik hizmetleri kapsamında verilen başlıca şantiye işletme ve kapatma hizmetleri, bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla şunlardır:
Kuruluşumuz tarafından madencilik sektöründeki işletmeler için sunulan madencilik hizmetleri çerçevesinde, yukarıda sayılanlar dışında başka şantiye işletme ve kapatma hizmetleri de verilmektedir.
Şantiye süreçlerinin, ulusal ve uluslararası inşaat standartlarına uygun olarak belirlenmesi, projelerin kalitesini ve güvenliğini artırır.
Şantiye süreçlerinin doğru yönetilmesi, hedef kitleye yönelik çözümler geliştirilmesini sağlar ve müşteri taleplerine göre özelleştirilmiş hizmetler sunar.
Başarılı şantiye işletme ve kapatma hizmetleri, firmanın güvenilirliğini pekiştirir. Zamanında teslimatlar ve kaliteli işçilik, müşteri güvenini artırır.
Şantiye işletme ve kapatma hizmetleri, yeni teknolojiler ve süreçler kullanarak daha verimli, güvenli ve yenilikçi inşaat çözümleri sunar.
Şantiye faaliyetleri, yerel inşaat yasaları ve güvenlik yönetmeliklerine uygun şekilde yapılır, böylece olası hukuki sorunlardan kaçınılır.
Çevre dostu şantiye yönetimi uygulamaları, doğal kaynakları daha verimli kullanmayı ve çevresel etkileri minimize etmeyi hedefler.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu