Ayak koruması için tasarlanan ayakkabılara yönelik gereklilikleri belirleyen ve Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından geliştirilen üç temel standart bulunmaktadır:
Bu standartların hepsi koruyucu ayakkabılara ilişkin gereklilikleri tanımlar.
Her üç güvenlik, koruyucu ve mesleki ayakkabı türü de şu şekilde sınıflandırılır:
Tanıma göre güvenlik, koruyucu ve mesleki ayakkabılar, kullanıcıyı kaza sonucu oluşabilecek yaralanmalardan koruyacak özellikler içermektedir. Bireysel ayakkabı türleri arasındaki fark, burun kısmının varlığına ve laboratuvar testlerinde değerlendirilen koruyucu özelliklerine bağlıdır.
Bu ayakkabıların tamamıyla ilgili gereksinimler olan penetrasyon direncine sahip ayakkabılar, antistatik ayakkabılar, elektriksel olarak yalıtkan ayakkabılar, ısı yalıtımına sahip ayakkabılar, soğuk yalıtımına sahip ayakkabılar, suya dayanıklı ayakkabılar yanı sıra sıcak temasa karşı direnç (HRO) gösteren ayakkabılar da bulunmaktadır.
HRO, ısıya dayanıklı dış taban anlamına gelir. Bu ayakkabıları, yüksek sıcaklıklara ve diğer ısıyla ilgili tehlikelere karşı koruma sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Dış tabanlarda, yüksek ısı direnci nedeniyle genellikle kauçuk tercih edilir.
Gelişmiş laboratuvarlarda hem temas ısısına ve hem de radyant ısıya maruz kalmanın etkilerine karşı ayakkabı testlerinde buna özel test cihazları kullanılmaktadır. Bu cihazlar, ayakkabı taban yapısının sağladığı ısıya karşı yalıtımın değerlendirilmesine olanak tanımaktadır ve malzemelerin erimiş metal sıçramasına karşı direncini değerlendirmek için kullanılmaktadır.
Bazı durumlarda, ısı kaynakları oldukça spesifik olabilir, örneğin, kaynak yapılırken erimiş metal sıçramaları gibi. Bazı durumlarda ise ısı, çok sayıda farklı kaynaktan yayılabilir, örneğin, yüksek taban altı sıcaklıkları, çok sayıda farklı tehlikeli duruma neden olabilir. Taban ısısına karşı yalıtımın belirlenmesine yönelik çok sayıda uluslararası güvenlik standardı bulunmaktadır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında polimer testleri kapsamında, sıcak temasa karşı direnç testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Malzeme dayanıklılığı ve performans testleri, kalite yönetim sistemlerinin güçlenmesine katkı sağlar.
Ürünlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu, yasal uyumu sağlar.
Dayanıklı malzemeler, bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Malzeme dayanıklılık testleri, olası arıza ve sistem hatalarını en aza indirir.
Ürünlerin dayanıklılık testleri, sektörün kalite standartlarının belirlenmesine yardımcı olur.
Yüksek performanslı ve dayanıklı ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu