Termal akışkan sistemlerinde doğru proses sıcaklığı okumalarına ihtiyaç bulunmaktadır. Direnç sıcaklığı cihazları tipik olarak platinden yapılmıştır ve bir sıvının ısısını ölçmek için direnç ve sıcaklık arasındaki bilinen matematiksel ilişkileri kullanır. Bu cihazlar 480 dereceye kadar sıcaklıklarda doğru ve tekrarlanabilir okumalar üretir, bu da onları akışkan sistemleri içindeki sıcaklıkları izlemek için ideal araçlar haline getirir.
Bir metalin sıcaklığı arttıkça direnci de artar. Direnç sıcaklığı cihazları bu ilişkiyi bir proses akışkanının ısısını ölçmek için kullanır. Platin gibi bazı metaller için bu ilişki neredeyse doğrusaldır ve geniş bir sıcaklık aralığında sabit kalır. Sonuç olarak, bir platin elemanında ölçülen direnç, sıcaklığına ve dolayısıyla bir termal akışkan sistemine monte edildiğinde çevredeki akışkanın sıcaklığına yakından karşılık gelir. Bakır teller, elemanının direncini ilgili sıcaklığı hesaplayan bir ölçüm cihazına iletir.
Gelişmiş laboratuvarlarda sıcaklığın doğru bir şekilde ölçülmesi için direnç termometreleri kullanılır. Bu tür termometreler sıcaklığı doğru bir şekilde ölçebilme yeteneğine ve çok düşük sıcaklıkları ölçebilme özelliğine sahiptir. Genel olarak direnç termometreleri ortam sıcaklıklarını ölçmek için kullanılırken, termokupllar endüstriyel fırın sıcaklıklarını ölçmek için uygundur.
Direnç termometreleri, elektriksel direncinin sıcaklık değişimine göre değiştiği bir metal veya metal oksidin özelliklerinden yararlanarak ve bu direnci ölçerek sıcaklığı tespit eden sensörlerdir. Bu termometrelere aynı zamanda direnç sıcaklık dedektörleri de denir. Dirençli termometrelerde kullanılan bir metal olan platin genellikle kararlı özellikleri ve kolay bulunabilirliği nedeniyle tercih edilmektedir. Günümüzde dirençli termometreler termokupllarla birlikte en yaygın kullanılan sıcaklık sensörleridir.
Direnç termometresinin dirençli elemanının direnç değeri, sıcaklık değişimleri ile sabit bir oranda değişir. Direnç elemanından belirli bir akım geçirilir ve elemanın her iki ucundaki voltaj bir aletle ölçülür ve sıcaklık, direnç değeri Ohm kanunu ile hesaplanarak elde edilir. Bir elemanın direnç değeri sıcaklığa göre değişir. Belirtilen akım sabit olduğundan direnç değerindeki bir değişiklik, direncin her iki ucundaki voltajı da değiştirir. Sıcaklık, voltajdaki bu değişiklik kullanılarak ölçülür.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında polimer testleri kapsamında, sıcaklık direnci testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Zorlu koşullar altında yapılan testler, ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Dayanıklı malzemeler, bakım ve onarım maliyetlerini düşürür.
Ürünlerin kalite kontrol süreçlerinin iyileştirilmesi, üretim hatalarını azaltır ve verimliliği artırır.
Sağlam malzemelerle üretilen makineler, çalışanların güvenliğini ve motivasyonunu artırır.
Ürünlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu, yasal uyumu sağlar.
Yüksek performanslı ve dayanıklı ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu