Altın siyanürleme işlemi, altının cevherlerinden çıkarılması için bugüne kadar geliştirilmiş en önemli yöntemdir. Siyanürleme teknolojilerinin yaygın olarak kabul görmesinin nedenleri metalürjik olduğu kadar ekonomiktir. Genellikle plaka birleştirme işleminden daha yüksek bir altın geri kazanımı elde eder ve klor veya brom işleminden daha kolay işletilir. Nihai ürünü pratik olarak saf metal formunda üretir. Bu şekilde büyük bir siyanür değirmeninden elde edilen üretim, taşınması kolay, nispeten küçük bir altın külçesini temsil eder. Buna göre, altın madenleri nispeten erişilemez bölgelere kurulabilir.
Altın normal sıcaklıklarda oksitlenmez (kararmaz) ve sülfürik, nitrik veya hidroklorik asitlerde çözünmez. Nitrik ve hidroklorik asit karışımında (kral suyu) ayrıca bazı klor ve brom bileşiklerinde çözünür.
Siyanür işleminin temeli, zayıf sodyum veya potasyum siyanür çözeltilerinin, genellikle altın cevherlerinde bulunan diğer malzemelere göre küçük metalik altın ve gümüş parçacıkları üzerinde tercihli bir eritme etkisine sahip olmasıdır. Bununla birlikte, zararlı etkileri olan ve siyanisitler olarak bilinen birkaç mineral vardır.
Siyanür, genellikle sodyum siyanüre uygulanan genel bir ifadedir. Bununla birlikte, siyanürlemedeki ilk çalışmalar potasyum siyanürün kullanımına ve çözeltinin kuvvetine dayandığı gibi temel formüller de yine bu kimyasalın cinsindendir. Siyanür aslında çözme gücüne sahiptir, potasyum, kalsiyum veya sodyumun alkali bazı ise sadece bileşiğe kimyasal bir stabilite verir.
Siyanür liçi, yüz yıldan fazla bir süredir altın işlemede endüstri standardı olarak kabul edilmektedir. Siyanür süzme işlemi sırasında, bir siyanür çözeltisi yığınlar içinde bulunan cevherden süzülür. Altın, siyanür tarafından eritilir ve daha sonra yığından çıkarılır. Bu çözünür altın yapma yöntemi liç olarak bilinir. Liç işleminde, altını içeren cevhere seyreltik bir sodyum siyanür eklenir. Altın, liç işleminden sonra çözünür olduğundan, cevherin geri kalanı zardan geçemez.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen metalurji ve proses tasarımı hizmetleri arasında siyanürleme teknolojileri kapsamında siyanür liçi hizmetleri de bulunmaktadır.
Yenilikçi metalurji teknikleri ve proses tasarımı, firmanın sektördeki rekabet gücünü artırır ve pazarda öne çıkmasını sağlar.
Metalurji ve proses tasarımı, sektördeki hedef kitleye uygun ürünler ve çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Metalurjik tasarımlar, yerel ve uluslararası yasalarla uyumlu olacak şekilde geliştirilir, böylece yasal uyum sağlanır.
Çevre dostu metalurji ve üretim süreçlerinin tasarlanması, doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına ve çevresel etkilerin azaltılmasına yardımcı olur.
İyi tasarlanmış metalurjik süreçler, potansiyel üretim hatalarını ve kalite sorunlarını önceden tespit ederek riskleri azaltır.
Etkili proses tasarımı ve metalurji teknikleri, kaynak kullanımını optimize eder, enerji ve malzeme israfını azaltarak maliyetleri düşürür.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu