Tıbbi bir cihaz için ambalaj tasarlarken, kullanım amacı ve taşıma yöntemi dahil birçok hususun dikkate alınması gerekir. Bu tür ekipmanın saklama koşulları, son kullanma tarihi ve kullanım amacı önemlidir.
Malzemeler farklı özelliklere sahip olabilir. Örneğin bir malzemenin kimyasal bileşimi, kullanılabilecek sterilizasyon sürecini sınırlayabilir. Bu bakımdan çok sayıda sterilizasyon yöntemi bulunmaktadır.
Etilen oksit bir sterilizasyon yöntemidir. Bu yöntemde steril bariyer sistemi sterilizasyon ajanlarının girişine olanak sağlar. Bu yöntem ile mikroorganizmalar etkili bir şekilde öldürülür ve önemli miktarda kalıntı konsantrasyonu önlenir. Diğer sterilizasyon yöntemleri, nemli ısı ve düşük sıcaklıkta oksidasyondur.
Bu testler genel olarak şu uluslararası standartlara dayanmaktadır:
ISO 11607-1 standardında, terminal olarak sterilize edilen tıbbi cihazların sterilitesini kullanım noktasına kadar koruması amaçlanan malzemeler, önceden oluşturulmuş steril bariyer sistemleri ve paketleme sistemleri için gereklilikler ve test yöntemleri açıklanmaktadır.
ASTM D3078 standardında, üst boşluk gazı içeren esnek ambalajlardaki büyük sızıntıların belirlenmesine yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır.
ASTM F1140/F1140M-13 standardında, paketlerin iç basınca dayanma yeteneğinin belirlenmesine yönelik test yöntemleri açıklanmaktadır.
ASTM F1929-15 standardında, şeffaf bir malzeme ile gözenekli bir tabaka malzeme arasında oluşturulan paket kenar contalarında 50 µm tel tarafından oluşturulan bir kanala eşit veya daha büyük bir sızıntıyı tespit edecek malzemeler ve prosedürler açıklanmaktadır.
ASTM F2096-11 standardında diğer paket bütünlüğü test yöntemlerine uymayan büyük ve uzun paketlerin test edilmesi amacı ile bir test yöntemi açıklanmaktadır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, steril bariyer sistemi paket testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Gıda ürünleri için uygun paketleme testleri, hijyen ve güvenlik standartlarına uyumu sağlayarak gıda güvenliğini artırır.
Paketleme testleri, yenilikçi ambalaj çözümleri geliştirilmesini teşvik eder ve rekabet avantajı sağlar.
Uluslararası paketleme standartlarına uygunluk, ürünlerin küresel pazarda kabul edilmesini sağlar.
Sağlam ve uygun maliyetli paketleme çözümleri, taşıma ve depolama maliyetlerini düşürür.
Paketleme testleri, ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlayarak güvenilirliği artırır.
Paketleme testleri, endüstriyel standartların belirlenmesinde önemli bir rol oynar, güvenlik ve kaliteyi sağlamak için temel oluşturur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu