EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Su Geçirgenliği

İnsanların yaşam kalitesi yükseldikçe, tekstil sektörü de sürekli gelişmekte ve geleneksel tekstillerin bazı temel işlevleri artık insanların ihtiyaçlarını karşılayamaz olmaktadır. Çeşitli fonksiyonel tekstiller yoğun ilgi görmektedir ve kumaşların performans gereksinimleri gittikçe artmaktadır. Günlük yaşamda insanlar genellikle su ile temas etmektedir ve bu da çeşitli tekstil ürünleri için su geçirmezlik gereksinimini ortaya çıkarmaktadır.

Kumaşların su geçirgenliği, sıvı suyun bir yüzden diğer yüze nüfuz etme kabiliyetidir. Kumaşın su geçirgenliğini etkileyen başlıca faktörler şunlardır: elyaf yüzeyinin ıslanabilirliği, kumaşa uygulanan kaplama yöntemi ve ortam koşulları. Elyaf yüzeyinin ıslanabilirliği, elyaf yapısının kompaktlığı ile ilgilidir.Elyaf yapısı ne kadar sıkıysa su geçirmezlik etkisi daha yüksektir. Kumaşa uygulanan ok mikro gözenekli bir kaplama, iyi bir su geçirmezlik sağlamaktadır. Ortam koşulları yüzünden su ileten kumaşlarda bağıl nem artmakta, bu durum lifin nem emilimini ve kumaşın su iletkenliğini yükseltmektedir.

Su geçirmez bir kumaşın testlerinde dikkate alınan temel faktörler, daldırma suyu sınıfı, hidrostatik basınca dayanıklılık seviyesi ve su geçirgenlik kapasitesidir. Kumaşların su geçirgenliğini veya geçirmezliğini belirlemek için, kumaşın kullanım şekline bağlı olarak farklı yöntemler uygulanmaktadır. Örneğin, hidrostatik basınç yöntemi, püskürtme yöntemi veya yağmur test yöntemi gibi.

Hidrostatik basınç, kumaşların belli bir su basıncı altında su geçirgenliğini ifade etmektedir. Bu test yapılırken, Amerikan Tekstil Kimyacıları ve Renkçiler Birliği (AATCC) tarafından tasarlanan AATCC TM127 standardı dikkate alınmaktadır (AATCC TM127 Su direnci için test yöntemi: hidrostatik basınç).

Püskürtme yönteminde, numune üzerine, belli bir süre sonra sürekli olmak üzere püskürtme yoluyla su püskürtülmekte ve kumaşın su geçirmezliği değerlendirilmektir. Bu test yapılırken, AATCC TM22 standardı dikkate alınmaktadır (AATCC TM22 Su iticilik: püskürtme testi).

Yağmur testi yönteminde şiddetli yağmurlu havaya maruz kalan kumaşların su geçirmezliği simüle edilmektedir. Bu testte AATCC TM35 standardı dikkate alınmaktadır (AATCC TM35 Su direnci için test yöntemi: yağmur).

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü fiziksel test hizmetleri çerçevesinde, su geçirgenliği test hizmetleri de vermektedir.

 

Su Geçirgenliği Yararları


Hedef Kitle Analizi

Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, ürün ve hizmetlerinizi daha iyi şekillendirmenizi sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürün ve hizmetlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Etkili analiz süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.

Maliyetleri Düşürür

Verimli test süreçleri, kaynak kullanımını optimize eder ve maliyetleri düşürerek işletmenin kârlılığını artırır.

Yasal Uyum Sağlar

Fiziksel analizler, yasal düzenlemelere uyum sağlamaya yardımcı olur ve olası hukuki sorunları minimize eder. Bu, işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Rekabet Avantajı Sunar

Standartlara uygunluk, tekstil ürünlerinizi rakiplerinizden ayırarak piyasada öne çıkmanıza yardımcı olur. Sertifikasyon, markanızın değerini yükseltir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu