EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod)

Tekstil sektöründe su kalitesi, ürünlerin kalitesinin belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Boya su kalitesini etkileyen temel faktörlerden biri, suda çözünür kalsiyum ve magnezyum tuzlarının varlığı olarak tanımlanan suyun sertliğidir. Suyun sertliği boya çökelmesine neden olmakta ve çökeltiler daha fazla boya kümelenmesi yaratmaktadır. Tekstil işleme süresince su sertliği, tekstil üretiminde kullanılan bazı kimyasalların metal içeriğine, yani tuzlar veya elektrolitlere ve ayrıca işlenecek tekstil ürünlerindeki metal kirlenmesine bağlı olarak değişmektedir.

Tekstil sektörü için ana su kaynakları, şebeke suyu veya kuyu suları olmaktadır. İşletmelerin çoğu, su sertliğini optimum seviyeye indirmek için su arıtma tesisi kurmaktadır. Ayrıca suyun sertliğinin olumsuz etkilerini önlemek için örneğin ön işlem, boyama, terbiye ve baskı işlemlerine bağlı olarak çeşitli kimyasal maddeler kullanmaktadır.

Tekstil renklendirme, ağartma işleminden boyanmış veya baskılı kumaşa veya bitmiş giyeceğe kadar birçok aşama içermektedir. Bu aşamalarda en çok kullanılan hammadde sudur. Bu nedenle doğru su kullanmak çok önemlidir. Çeşitli kaynaklardan gelen su, kalsiyum ve magnezyum (sertlik), ağır metaller klor, çeşitli anyonlar, sedimanlar, kil, asit, alkali ve çözünmüş katılar içermektedir. Boyamanın kalitesi büyük ölçüde kullanılan suyun kalitesine bağlıdır. Örneğin pamuk boyamasında, çözünmeyen kalsiyum ve magnezyum tuzları boyama kalitesini bozmaktadır.

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından yayınlanan ISO 6059 standardı, yeraltı suları, yüzey suları ve içme suları için bir test yöntemi sunmaktadır. Bu test yöntemi, atık sular ve yüksek konsantrasyonda tuz içeren sular için tasarlanmamıştır. Belirlenebilecek en düşük konsantrasyon 0,05 mmol/l’dir. Bu standart ülkemizde şu başlıkla yayınlanmıştır: TS 4474 ISO 6059 Su kalitesi - Kalsiyum ve magnezyum toplamının tayini - EDTA titrimetrik metot.

Bu standart, etilendiamin tetra asetik (EDTA) maddesi kullanılarak çeşitli sularda bulunan magnezyum ve kalsiyum derişimleri toplamının titrimetrik yöntem ile tespit edilmesini içermektedir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, su kalitesi (toplam kalsiyum ve magnezyum) testi (EDTA titrimetrik metod) hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) Yararları


Çevresel Etkiyi Azaltır

Bu testler, üretim sürecinin çevresel etkilerini değerlendirir. Sürdürülebilir uygulamalar benimsemek, ekolojik ayak izini azaltır.

Olası Riskleri Azaltır

Kimyasal testler, potansiyel tehlikeleri belirleyerek riskleri yönetir. Bu, olumsuz olayların ve müşteri şikayetlerinin önüne geçer.

Müşteri Memnuniyetini Arttırır

Zararlı kimyasalların olmaması, müşteri güvenini artırır. Tüketiciler, sağlıklı ve çevre dostu ürünleri tercih eder, bu da memnuniyeti yükseltir.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik iyileştirmeler sağlar. Bu, işletmenizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Bu testler, çevre dostu uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar ve ekolojik sürdürülebilirliği destekler. Bu, toplumda olumlu bir imaj oluşturur.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Sürekli gelişim ve yenilikçilik, ürünlerinizi sürekli olarak iyileştirir. Yenilikçi yaklaşımlar, rekabet avantajı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu