Su iyi bir çözücüdür ve kirleri kolayca içine almaktadır. Saf su, tadı, rengi ve kokusu olmayan sudur ve genelde evrensel çözücü olarak adlandırılmaktadır. Çözünmüş katılar dendiği zaman, suda çözünmüş herhangi bir mineral, tuz, metal, katyon veya anyon anlaşılmaktadır. Toplam çözünmüş katılar esas olarak kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, bikarbonatlar, klorürler ve sülfatlar gibi inorganik tuzları ve suda çözünen bazı küçük miktarlarda organik maddeleri içermektedir.
İçme suyunda yer alan toplam çözünmüş katılar, doğal kaynaklar, kanalizasyon, kentsel akıntı, endüstriyel atık su ve su arıtma sürecinde kullanılan kimyasallardan ve suyu taşımak için kullanılan boru veya ekipmandan, yani sıhhi tesisattan kaynaklanmaktadır. Ayrıca yol buzunu çözmek için kullanılan tuzlar, kaymayı önleyen malzemeler, içme su arıtma kimyasalları, yağmur suyu ve tarımsal yüzey akışı ve atık su deşarjları da sularda toplam çözünmüş katıların miktarını yükseltmektedir.
Esas olarak, toplam çözünmüş katı madde konsantrasyonu, sudaki pozitif yüklü olan katyon ve negatif yüklü olan anyon iyonlarının toplamı olmaktadır. Bu nedenle, toplam çözünmüş katılar testi uygulanırken, çözünmüş iyonların miktarının niteliksel bir ölçümü yapılmaktadır. Ancak bu ölçümler, iyon ilişkileri ve yüksek sertlik, tuzlu tat veya aşındırıcılık gibi belli su kalitesi sorunları hakkında fikir vermemektedir. Bu nedenle toplam çözünmüş katılar testi, suyun genel kalitesini tespit etmek için bir gösterge testi olarak uygulanmaktadır.
Yüksek bir toplam çözünmüş katı madde konsantrasyonu insan sağlığı açısından tehlikeli değildir. Bu konsantrasyon, ikincil bir içme suyu standardıdır ve bu nedenle, sağlık açısından bir tehlike olmaktan çok estetik olduğu için önemlidir. Yükselmiş bir toplam çözünmüş katı madde konsantrasyonu, suyun aşındırıcı, tuzlu veya acı tadı olmasına ve kireç oluşumuna neden olmaktadır ve sıcak su ısıtıcılarının verimli çalışmasını etkilemektedir.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çevre analizleri çerçevesinde, su ve atıksu, çözünmüş katı madde testi hizmetleri de vermektedir.
Çevresel etkilerin minimize edilmesi, kaynak kullanımını optimize ederek verimliliği ve kârlılığı artırır.
Çevre dostu çözümler, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak operasyonel maliyetleri düşürür.
Çevre analizleri, olası çevresel zararlara karşı riskleri önceden tespit ederek azaltılmasına olanak tanır.
Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir uygulamalar, markanın değerini artırır ve toplumsal sorumluluğunu pekiştirir.
Çevre analizleri, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasını sağlayarak doğa dostu çözümler sunar.
Çevreye duyarlı analizler, çevre bilincine sahip hedef kitleye hitap ederek markayı doğru segmentlere ulaştırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu