Toplam uçucu katılar ifadesi, yüksek sıcaklıkta (örneğin 550 derecenin üzerinde) sudan tamamen buharlaşan parçacıkları ifade etmektedir. Bu katı partiküller genelde suyun organik içeriğini göstermektedir. Toplam sabit katılar dendiği zaman, 500 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta sudan buharlaşmayan parçacıklar ifade edilmektedir. Bu katılar genelde suyun inorganik içeriği olarak kabul edilmektedir.
Sabit katılar veya inorganik kül, toplam katılar, toplam çözünmüş katılar veya toplam askıda katı maddeler buharlaştırıldıktan sonra geriye kalan ve daha sonra yanıcı kısmı yakmak için tutuşturulduktan sonra kalan katı madde ölçüsüdür.
Testler uygulanırken, toplam katıları, toplam çözünmüş katıları veya toplam askıda katıları belirlemek için alınan bir numune, 550 derece artı/eksi 50 derecelik bir sıcaklıkta sabit ağırlığa kadar tutuşturulmakta ve kalan inorganik külün kütlesi ölçülmektedir. Bu yöntem, numunenin hem sabit hem de uçucu katılarını tespit etmek için kullanılmaktadır. Sabit ve uçucu katılar, mg/L cinsinden bir konsantrasyon olarak veya katı tipinin bir yüzdesi olarak ifade edilmektedir.
Bu test yöntemi, bütün doğal sularda ve ham, proses ve arıtılmış tarımsal, kentsel ve endüstriyel atık sularda, sabit ve uçucu katıların ölçümü için geçerlidir.
Testler sırasında örnek bir katı malzemenin sabit ve uçucu kısımlarını belirlemek farklı sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle kalite kontrol, bu test yönteminin önemli bir kısmı olarak kabul edilmektedir.
Kısaca toplam katılar, çözünmüş katılar ve suda asılı ve çökelebilir katıların toplamıdır. Akış suyunda çözünmüş katılar, yaklaşık 2 mikron boyutunda gözenekli bir filtreden geçebilen kalsiyum, klorür, nitrat, fosfor, demir, kükürt ve diğer iyon parçacıklarından oluşmaktadır. Uçucu askıda katı maddeler, ölçülen toplam askıda katı madde kütlesinin tutuşma kaybından elde edilen bir su kalitesi ölçüsüdür.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çevre analizleri çerçevesinde, su ve atıksu, uçucu ve uçucu olmayan katı madde testi hizmetleri de vermektedir.
Çevre analizleri, çevre dostu yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır ve sektördeki gelişmeleri takip eder.
Çevre yönetmeliklerine uygunluk, işletmelerin hukuki gereklilikleri yerine getirmesine ve cezai risklerden kaçınmasına yardımcı olur.
Çevreye duyarlı analizler, çevre bilincine sahip hedef kitleye hitap ederek markayı doğru segmentlere ulaştırır.
Çevre analizleri, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşılmasını sağlayarak doğa dostu çözümler sunar.
Çevresel etkilerin minimize edilmesi, kaynak kullanımını optimize ederek verimliliği ve kârlılığı artırır.
Çevresel analizler, sektördeki çevre dostu standartların belirlenmesine katkı sağlar, böylece kaliteli ve güvenli ürünler üretilir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu