İnsan vücudunun düzgün çalışması için suya ihtiyacı bulunmaktadır. Yeterli su olmadan insanların yaşaması imkansızdır. İçme suyunda temel sorun suyun içilebilir özellikte olmasıdır. Kirlenmiş su ve yetersiz sanitasyon, kolera, ishal, dizanteri, tifo ve çocuk felci gibi hastalıkların bulaşmasıyla bağlantılıdır. Su ve sanitasyon hizmetlerinin olmaması, içme suyunun yetersiz veya uygun şekilde yönetilmemesi, insanları birtakım sağlık risklerine maruz bırakır. Özellikle su, sanitasyon ve hijyen hizmetlerinin olmadığı durumlarda hem hastaların hem de personelin başka enfeksiyon ve hastalık riskine maruz kaldığı sağlık bakım tesislerinde özellikle risklidir.
Kentsel, endüstriyel ve tarımsal atık suyunun yetersiz yönetimi, çok sayıda insanın içme suyunun tehlikeli bir şekilde kirlenmiş veya kimyasal olarak kirlenmiş olması anlamına gelir. Arsenik ve florit dahil olmak üzere kimyasalların doğal varlığı da sağlık açısından önemli olurken, kurşun gibi diğer kimyasallar içme suyuyla temas halindeki su kaynağı bileşenlerinden sızmanın bir sonucu olarak içme suyunda yükselebilir.
Endüstriyel su, esas olarak bir ürünü imal etmek, işlemek, yıkamak, seyreltmek, soğutmak veya taşımak için kullanılır. Su ayrıca eritme tesisleri, petrol rafinerileri ve kimyasal ürünler, gıda ve kağıt ürünleri üreten endüstriler tarafından da kullanılır.
Endüstriyel su arıtma, belirli endüstriyel işlemlerden önce veya belirli endüstriyel işlemlerden sonra uygulanan bir işlemdir. Örneğin bir işletmenin kazana veya soğutma kulesine gitmeden önce arıtılması gereken suyu olabilir. Endüstriyel su arıtmanın diğer kullanımları, yiyecek ve içecek endüstrisinin içerik suyu için veya bir otomotiv fabrikasında yeniden kullanmak veya bertaraf etmek için proses suyunu arıtmak içindir.
Endüstriyel ölçekte, su arıtma, tesiste kullanılmak üzere arıtılmış suyun kesintisiz akışını sağlamak için bir dizi prosedür içerir. Endüstriyel su arıtma, işin sürdürülebilirliğinin yanı sıra risklere ve artan işletme maliyetlerine karşı korunmada kritik bir rol oynar.
Endüstriyel ölçekte su arıtma yönetimi bir dizi süreci içerir. Amaç, herhangi bir su bazlı endüstriyel sürecin her aşamasında riski en aza indirmektir. Yaygın endüstriyel su arıtma yöntemleri şunlardır: filtreleme, yumuşatma, dealkalizasyon, ters osmoz, nanofiltrasyon ve iyon değişimi.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen çevre hizmetleri arasında su yönetimi hizmetleri kapsamında içme ve sanayi suyu araştırmaları da bulunmaktadır.
Enerji tasarrufu ve atık yönetimi gibi çevresel önlemler, işletme maliyetlerini düşürerek tasarruf sağlar.
Çevresel sorumluluk taşıyan hizmetler, çevre bilinci yüksek hedef kitleye ulaşmayı sağlar.
Çevreye duyarlı hizmetler, işletmenin itibarını artırır ve toplum gözünde güvenilir bir marka imajı oluşturur.
Çevre hizmetleri, işletmenin çevreye duyarlı politikalar geliştirmesine katkı sağlar ve kalite yönetimini güçlendirir.
Çevre hizmetleri, operasyonel süreçlerin iyileştirilmesine ve çevresel etkinin minimize edilmesine yardımcı olur.
Çevreye duyarlı yaklaşımlar, müşterilerin takdirini kazanır ve çevre bilinci yüksek bir müşteri kitlesinde memnuniyeti artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu