EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Tasarım - Çevresel ve Sosyal Etkilerin Belirlenmesi

Önerilen bir inşaat projesinin veya geliştirme faaliyetinin olası etkilerini doğru bir şekilde tahmin etmek ve değerlendirmek ve olumsuz etkileri azaltmaya yönelik önlemler ve stratejiler önermek için çevresel etki değerlendirmesi önemli bir araç olarak kabul edilmektedir. Çevresel etki değerlendirmesi aynı zamanda, inşaat projelerinin birbirine bağlı sosyo-ekonomik, kültürel ve insan sağlığı yönlerinden kaynaklanan hem olumlu hem de olumsuz etkilerini dikkate almaktadır. Kısacası, dünya çapında sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için bir araçtır.

Geçmişte inşaat projeleri ve geliştirme faaliyetlerine başlanırken çevresel sonuçları dikkate alınmadan çevreye çok büyük zararlar verilmiştir. Bugün artık toplum ve resmi kuruluşlar, çevre konusunda endişelenmektedir ve inşaat faaliyetlerinin etkilerini değerlendirmek için çevresel ve sosyal etkiler konusunda daha hassastır. Günümüzde inşaat firmaları, tehlikeli atıklardan tarihsel öneme kadar çevresel özellikleri değerlendirmek zorundadır.

Bugün artık çevresel konuların yanı sıra yerleşim ve tasarım konuları için bir çerçeve sağlamak amaçlamaktadır. Olumsuz çevresel etkileri en aza indirmek veya tamamen ortadan kaldırmak için proje alanları değiştirilmekte ve hafifletici eylemler formüle edilmektedir. Planlama aşamasında çevresel etkilerin önceden tahmin edilmesi, inşaat projesinin çevreye duyarlı bir şekilde geliştirilmesini sağlamaktadır.

Çevresel etki değerlendirmesi ile birlikte, proje sırasında proje planını değiştirmek için uygun çevresel, sosyal veya ekonomik gerekçeler belirlenmekte ve sürdürülebilir kalkınmanın temel yönleri olan genel yaşam kalitesinin sürdürülmesi, doğal kaynaklara sürekli erişimin sürdürülmesi ve kalıcı çevresel hasarın önlenmesi sağlanmış olmaktadır.

Çevresel etki değerlendirmesi sürecindeki ilk adım, önerilen projenin faydalarını ve olumsuz etkilerini veya niteliksel ve niceliksel etkilerini incelemek için bir başlangıç çalışmasıdır. Çevresel etki, projenin türü, geliştirme yeri ve ölçeği değerlendirilerek tahmin edilir. Sonraki adım kapsam belirlemedir. Bu aşamada, inşaat projesinin veya geliştirme faaliyetlerinin potansiyel etkileri belirlenir. Değerlendirme parametreleri genellikle yasal gerekliliklere, uluslararası yaklaşımlara, deneyim ve uzmanlığa ve halkın katılımına dayanır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen inşaat gözetim hizmetleri arasında, tasarım çalışmaları kapsamında çevresel ve sosyal etkilerin belirlenmesi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Tasarım - Çevresel ve Sosyal Etkilerin Belirlenmesi Yararları


Hukuki Uyum Sağlar

Projelerde yasal gerekliliklere uygunluk sağlanarak hukuki uyum garantilenir ve yasal riskler en aza indirilir.

Güvenilirlik Artışı

Proje yönetimi ile süreçlerin titizlikle izlenmesi, müşterilerin firmaya olan güvenini pekiştirir ve firmanın güvenilirliğini artırır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Projenin zamanında ve müşterinin beklentilerine uygun bir şekilde tamamlanması, müşteri memnuniyetini önemli ölçüde artırır.

Süreç İyileştirmes

Proje yönetimindeki sürekli iyileştirme yaklaşımı, operasyonel süreçlerin daha etkin hale gelmesini sağlar ve projenin genel verimliliğini artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Kaynakların etkin kullanılması ve gereksiz masrafların azaltılmasıyla projede verimlilik artar ve kârlılık sağlanır.

Standartların Belirlenmesi

Proje yönetimi, kalite standartlarını belirleyerek projenin tüm aşamalarında tutarlı ve yüksek bir performans elde edilmesini sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu