EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Tehlikeli Maddelerin Sınırlandırılması (RoHS) Uyum Belgelendirmesi

Tehlikeli maddelerin sınırlandırılması (RoHS, reduction of hazardous substances), tehlikeli maddelerin insanlara ve çevreye olan zararlı etkilerini azaltmak amacı ile 2003 yılında Avrupa Birliği tarafından oluşturulmuş bir yasal düzenlemenin parçasıdır (ürünlerde zararlı maddelerin kullanılmasını önleyen 2002/95/EC sayılı RoHS direktifi).

Tehlikeli maddelerin kullanımına ilişkin RoHS kısıtlamasının amacı, elektroniğin çevresel etkilerini ve sağlık üzerindeki etkisini azaltmaktır. Bu düzenleme sayesinde, bir elektronik cihazın yaşam döngüsünün her aşamasında elektronik üretimi daha güvenli hale gelmektedir.

Önceleri, RoHS uyumlu olmayan ancak daha ucuz bileşenler kullanılıyordu. Geçmişte bu bir etik meselesiydi, ancak bugün RoHS olmayan parçaların kullanılması artık yasal bir meseledir. Üretici firmalar, Avrupa Birliği ülkelerinde satılacak herhangi bir ürün için RoHS uyumlu parçalar kullanmak zorundadır. Bunun nedeni, Avrupa ürünlerinde CE işareti ile gösterilen Avrupa standartlarına uyma zorunluluğudur.

RoHS, tüketicilerin, distribütörlerin, üreticilerin ve çevrenin refahını artırmak için hayat geçirilmiş bir uygulamadır. Bugün artık zararlı etkileri geniş çapta anlaşıldığı için kurşun içeren bileşimlerden kaçınılmaktadır.

RoHS, sade ve basit bir şekilde insanların güvenliği için var. Kurşun ve berilyum oksit gibi maddeler acil bir tehdit olmasa da uzun süreli maruziyet ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Bir kimyasala maruz kalma, vücudun kimyasalı çıplak elle tutmak dahil olmak üzere söz konusu kimyasalla fiziksel temas halinde olduğu zamandır. Tehlikeli madde sınırlandırmalarına dahil en büyük kimyasallar şunlardır: kurşun, kadmiyum, cıva ve çoğu bromlu plastik.

Kısaca RoHS direktifi, elektrikli ve elektronik ürünlerin üretimi ve kullanımındaki artışla birlikte ortaya çıkmıştır. Elektrikli ve elektronik ürünlerin kullanımı, işlenmesi ve imhası sırasında tehlikeli maddeler açığa çıkabilir ve sonuç olarak önemli çevre ve sağlık sorunlarına neden olabilir. RoHS, bu tür sorunların önlenmesine yardımcı olur. Elektrikli ürünlerde daha güvenli alternatiflerin ikame edebileceği belirli tehlikeli maddelerin varlığını kısıtlar.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen ürün güvenliği hizmetleri arasında tehlikeli maddelerin sınırlandırılması (RoHS) uyum belgelendirmesi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Tehlikeli Maddelerin Sınırlandırılması (RoHS) Uyum Belgelendirmesi Yararları


Gıda Güvenliğini Artırır

Gıda güvenliği odaklı hizmetler, güvenli ve sağlıklı ürünler sunulmasını sağlayarak halk sağlığını korur.

Hedef Kitleyi Belirler

Güvenli ürünlerin sunulması, firmanın hedef kitlesini daha iyi tanımlamasına yardımcı olur.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ürün sağlama taahhüdü, çalışanların işlerine olan bağlılığını ve motivasyonunu yükseltir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Ürün güvenliği standartlarına uyum, firmanın uluslararası pazarda tanınırlığını ve saygınlığını artırır.

Riskleri Azaltır

Ürün güvenliği kontrolleri, olası güvenlik risklerini önceden belirleyerek riskleri minimize eder.

Maliyetleri Azaltır

Güvenlik sorunlarının önlenmesi, geri çağırma ve ürün hatası maliyetlerini azaltarak tasarruf sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu