EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Teknik Doğrulama Hizmetleri

Teknik doğrulama süreci, bir sistem veya sistem parçasının amaçlanan işlevleri yerine getirdiğine ve sistem performans spesifikasyonunda ve işlevsel ve tahsis edilmiş temel hatlarda listelenen tüm performans gereksinimlerini karşıladığına dair kanıt sağlayan bir süreçtir. Doğrulama hizmetlerinde esas olarak, sistemin doğru bir şekilde kurulup kurulmadığı araştırılır. Doğrulama, bir sistemin uygulanmasında ve entegrasyonunda önemli bir risk azaltma faaliyetidir ve programın bir sonraki seviyedeki entegrasyondan önce sistem parçalarındaki kusurların yakalanmasını sağlar, böylece maliyetli sorun giderme ve yeniden çalışmayı önlenmiş olur.

Bir doğrulama çalışması, gereksinim analizi sırasında, performans gereksinimleri ayrıştırıldığında başlar. Bu süreçte program, her bir gereksinimin nasıl ve ne zaman doğrulanması gerektiğini ve bunun için gerekli görevlerin yanı sıra gerekli kaynakları belirler. Ortaya çıkan doğrulama matrisi ve destekleyici belgeler, işlevsel ve tahsis edilmiş temellerin bir parçası haline gelir.

Doğrulama, şu yöntemlerin herhangi bir kombinasyonu ile gerçekleştirilebilir:

  • Gözlem. Görsel gözlemlerin birincil doğrulama aracı olduğu sistem veya sistem parçası seviyesindeki operasyonların performansıdır.
  • Muayene. Malzeme, parça ve ürün işaretlemesi, fiziksel ve işçilik gibi özelliklere uygunluğu doğrulamak için ekipmanın görsel muayenesi ve çizimlerin ve diğer ilgili tasarım verilerinin ve süreçlerinin değerlendirilmesidir.
  • Analiz. Sistem parçasının davranışını veya performansını yorumlamak veya açıklamak için bilinen analitik tekniklerin kullanılmasıdır.
  • Test. Tamamen kontrollü ve izlenebilir koşullar altında işlevsel özellikler ve ekipman çalışması hakkında veri sağlamak için tasarlanmış bir faaliyettir.

Ürün geliştirmede teknik doğrulama süreci, bir ürün özelliğinin mevcut ve potansiyel müşterilerin ihtiyaçlarına ve sıkıntılı noktalarına hitap edip etmediğini kontrol eden bir süreçtir. Ürün ve pazar uyumunu sağlamaya ve sürdürmeye yönelik bilimsel bir yaklaşım ve araştırmaları daha hızlı ve verimli bir şekilde yürütmenin ölçeklenebilir bir yoludur.

Ürün doğrulama, iç paydaşların ürün hakkındaki varsayımlarının gerçek dünyada doğru olup olmadığını test etmeyi sağlar. Bu çalışma, müşterilerden toplanan verilere, pazar araştırmasına ve hedef pazarın ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına dayanır.

Doğrulama tek seferlik bir olay değildir. Bu süreç, ürünün tüm kullanım ömrü boyunca sürecek devam eden bir süreçtir. Yeni bir özelliği güncellemeye veya ilave etmeye her başlandığında, bir pazar talebi olup olmadığını ve bu değişikliklerin müşteri tabanının en acil ve yüksek etkili ihtiyacını karşılayıp karşılamadığını doğrulamak gerekir.

Başarısızlık, ürün geliştirmede gerçek bir risktir. Her başarılı ürünün müşteriler için bir sorunu çözmesi gerekir ve doğrulama, ürün özelliklerinin bunu etkili bir şekilde yapıp yapmadığına dair bir kontrol işlevi görür. Cevap olumsuz ise, bu bilgiyi geliştirme sürecinin mümkün olduğunca erken bir aşamasında almak çok daha iyidir.

Ürün doğrulama süreci ayrıca işletmeyi daha yüksek değer sağlama potansiyeline sahip özelliklere yönlendirir.

Kuruluşumuz tarafından çeşitli sektörlerdeki işletmeler için sunulan genel hizmetler çerçevesinde, ihtiyaç duyulan teknik doğrulama hizmetleri de verilmektedir.

 

Teknik Doğrulama Hizmetleri Yararları


Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu