EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Teknik Dokümantasyon (S1000D Standardı)

S1000D standardı, özel bakım gerektiren karmaşık sistemlerin (uçaklar, helikopterler ve diğer hava taşıtları, botlar, askeri teçhizat ve benzeri) onarımı ve çalıştırılmasına yönelik teknik verilerin yayınlanmasını yöneten bir XML belge standardıdır.

S1000D, teknik yayınların üretimi için uluslararası bir spesifikasyondur. Başlık, teknik yayınlar için kullanımını vurgulasa da spesifikasyonun teknik olmayan yayınlara uygulanması da mümkündür ve süreç ve kontrol gerektiren işletmeler için çok faydalı bulunmaktadır.

Bu spesifikasyon ilk olarak Avrupa Havacılık ve Savunma Sanayii Derneği (ASD) tarafından geliştirilmiştir. Şu anda bu standart, aşağıdaki kuruluşlar, onların üyeleri ve müşterileri tarafından ortaklaşa üretilmektedir:

  • Avrupa Havacılık ve Savunma Sanayii Derneği (ASD)
  • Amerika Havacılık ve Uzay Sanayicileri Birliği (AIA)
  • ATA e-iş programı (ticari havacılık endüstrisi için uluslararası standartlar belirleme programı)

Birçok standart içeren bir dizi spesifikasyonun parçası olarak S1000D standardı da nükleer veya demiryolu sektörleri gibi diğer hassas alanlarda olduğu gibi havacılık, uzay ve denizcilik endüstrilerinde, savunmada doğal olarak çok yaygındır.

Son yapılan güncellemede S1000D standardının kapsamı, kara ve denize özel uygulamaları içerecek şekilde genişletilmiştir ve spesifikasyon gelişmeye devam etmektedir.

Bugün S100D standardı, şunları desteklemektedir:

  • Her türlü ekipman (hem askeri hem de sivil ürünler dahil)
  • Yayıncılık
  • İnşaat
  • Politika prosedürleri
  • Yasal belgeler
  • Organizasyonel belgeler
  • Ve daha fazlası

S1000D standardı, içeriğin hazırlanmasından, yazılmasından ve yönetilmesinden yayınlamaya kadar belgesel sürecindeki tüm adımlar ile ilgilidir. Verileri doğru biçim ve yönergelere göre yapılandıran XML şemaları sunmaktadır. Son olarak bu standart, üretici firmaların kendi özel çıktılarına ve uygulamak istedikleri iş kurallarına göre doğru yayın formatını seçmelerine yardımcı olmak için belirli sayıda örnek içermektedir.

S1000D standardı, kapsadığı her endüstrinin yönetim sistemleri ile ilgilidir. Karmaşık sistemlerin üretim zincirinde yer alan tüm sanayicileri, tedarikçileri, operatörleri ve bu sistemlerin bakımından sorumlu kuruluşları ilgilendirmektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen endüstriyel gözetim hizmetleri arasında, malzemeler için teknik dokümantasyon (S1000D standardı) kapsamında test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Malzeme Testleri - Kaplama ve Boya Kontrolü ve Hata Analizi Malzeme Testleri - Mekanik Testler Malzeme Testleri - Metal Testleri Malzeme Testleri - Çöp Yakma Kazanı Alt Külünün Metal Testi Malzeme Testleri - Tahribatsız Muayene (NDT) Malzeme Testleri - Polimer Testi Malzeme Testleri - Yağ Durumunun Gözlenmesi (OCM) Malzeme Analitik Testleri - Kimyasal Testler Malzeme Analitik Testleri - Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM) Malzeme Analitik Testleri - Mobil Laboratuvar Malzeme Analitik Testleri - Süreç Mineralojisi Malzeme Analitik Testleri - Referans Ürün Hizmetleri Malzeme Analitik Testleri - Özgül Ağırlık ve Yığın Yoğunluğu Teknik Dokümantasyon (S1000D Standardı) Metalürji ve Proses Tasarımı - Akış Şeması Geliştirme Metalürji ve Proses Tasarımı - Ölçekli İnceleme ve Deney Metalürji ve Proses Tasarımı - Özel Proje Tasarımı Metalürji ve Proses Tasarımı - Pilot Tesis İncelemeleri Metalürji ve Proses Tasarımı - Reoloji ve Bulamaç Akışı Metalürji ve Proses Tasarımı - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Elektronik Geri Dönüşümü Metalürji ve Proses Tasarımı - Arsenik Stabilizasyonu Metalürji ve Proses Tasarımı - Bakteri Liçi Metalürji ve Proses Tasarımı - Çözücü ve Elektrolitik Çıkarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Montaj Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Devreye Alma Ekipman Kalibrasyon ve Bakımı Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Bütünlüğü Yönetim Hizmetleri Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Enerji Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Denetimi ve Optimizasyonu Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Sorun Giderme ve Kurtarma Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Varlık Yönetimi Tesis İçi ve Operasyonel Destek - Proses Kontrolü Kalite Kontrolü - Fabrika Kabul Testleri Kalite Kontrolü - IRIS Belgelendirmesi Kalite Kontrolü - Üretim Gözetimi ve Teknik Gözetim Kalite Kontrolü - Raf Sistemleri Muayenesi Kalite Kontrolü - Uzaktan Gözetim Süreç Hızlandırma Teknik Uzmanlık Boru Hattı Bütünlüğü Hizmetleri Boru Hattı Bütünlüğü, Kaynakçı Vasıflandırma Hizmetleri Zorunlu ve İsteğe Bağlı Gözetim Arıza ve Hasar Analizi Tedarikçi Değerlendirme ve Tetkik Hizmetleri

Teknik Dokümantasyon (S1000D Standardı) Yararları


Marka Değerinin Yükseltilmesi

Güvenilir ve kaliteli ürünler, işletmenin marka değerini artırarak sektördeki rekabet gücünü güçlendirir.

Sürdürülebilirlik Hedeflerine Ulaşma

Çevreye duyarlı üretim süreçlerinin teşvik edilmesi, işletmenin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur.

Üretim Süreçlerinde Sürekli İyileştirme

Sürekli yapılan değerlendirme ve analizler, üretim süreçlerinin daha verimli ve güvenli hale gelmesini sağlar.

Maliyetlerin Azaltılması

Üretim süreçlerinin optimize edilmesi, atıkların azaltılması ve verimli kaynak kullanımı sayesinde maliyetlerin düşürülmesine katkı sağlar.

Risklerin Azaltılması ve Yönetilmesi

Üretim süreçlerinde potansiyel tehlikelerin erken tespiti ve yönetimi, olası aksaklıkları ve kayıpları minimize eder.

Yasal Düzenlemelere Uygunluk

Ürünlerin ve üretim süreçlerinin yasal düzenlemelere uygun olması, işletmenin yasal risklerini ortadan kaldırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu