İşletmelerin kurumsal sosyal sorumluluklarını yerine getirmeleri, tüketicileri zararlı maddelerden koruma çabaları, fabrika çalışanlarının zararlı maddelerden korunması, çevrenin korunması ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakamama endişeleri, zararlı madde üretiminin azaltılması ve yeşil malzemeler için yeniliklerin teşvik edilmesi bakımından tekstil ürünlerinin kimyasal ve ekolojik testleri son derece önemli olmaktadır.
Çevresel konulara yönelik artan toplum bilinci ve sosyal sorumluluk duygusu, tekstil sektörünü, iyileştirilmiş çevresel etkilere sahip ürünler üretmeye zorlamaktadır. Bir ürünün çevresel etkisinin değerlendirilmesi oldukça karmaşık bir konudur ve resmi kuruluşların, işletmelerin ve tüketicilerin müdahalesini gerektirmektedir.
Modern tekstil sektörü, 1500 civarında karmaşık kimyasal bileşeğin kullanıldığı bir sektördür. Küresel tekstil üretimi için yılda 20 milyon tona yakın kimyasal madde kullanılmaktadır. Dünya genelinde üretilen kimyasal maddelerin yaklaşık yüzde 25’i doğrudan veya dolaylı olarak tekstil üretiminde kullanılmaktadır. Bu maddelerin yüzde 80’inin insan sağlığını ne derece etkilediği tam olarak bilinmemektedir. Diğer taraftan tekstil ürünlerinde insan sağlığına ve çevreye zararlı olduğu bilinen 800’den fazla madde kullanılmaktadır. Bu bakımdan üretimde kullanılan malzemelerin yanı sıra, tekstil hammaddesi, ara ürün ve nihai ürünlere yönelik dünya genelinde kabul görmüş, standartlara, test yöntemlerine ve üretim tekniklerine uymak işletmelerin başlıca sorumluluğudur.
Laboratuvar test hizmetleri kapsamında gerçekleştirilen başlıca tekstil analizleri (kimyasal ve ekolojik testler) şunlardır:
Kuruluşumuz tarafından çeşitli sektörlerdeki işletmeler için, laboratuvar test hizmetleri çerçevesinde, yukarıda sayılanlar dışında çok çeşitli tekstil analizleri (kimyasal ve ekolojik testler) gerçekleştirilmektedir.
Bu testler, üretim sürecinin çevresel etkilerini değerlendirir. Sürdürülebilir uygulamalar benimsemek, ekolojik ayak izini azaltır.
Kimyasal testler, potansiyel tehlikeleri belirleyerek riskleri yönetir. Bu, olumsuz olayların ve müşteri şikayetlerinin önüne geçer.
Zararlı kimyasalların olmaması, müşteri güvenini artırır. Tüketiciler, sağlıklı ve çevre dostu ürünleri tercih eder, bu da memnuniyeti yükseltir.
Bağımsız testler, ürünlerinizin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.
Kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, markanızı rakiplerinizden ayırır. Çevre dostu ürünler, günümüz pazarında büyük bir değer taşır.
Global kimyasal ve ekolojik standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı artırır ve yeni iş fırsatları sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu