EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi

Termo gravimetrik analiz (TGA), malzemelerin bozunma sıcaklıkları, emilen nem içeriği, malzemelerdeki inorganik ve organik bileşenlerin düzeyi, ayrışma noktaları ve solvent kalıntıları gibi özelliklerini belirlemek için kullanılan bir tekniktir. Bu teknik, bir malzemenin termal stabilitesini değerlendirmek için kullanılır. Termo gravimetrik analiz cihazı, termo gravimetrik kızıl ötesini kullanarak numuneyi ısıtıldıkça sürekli olarak tartar. Sıcaklık arttıkça numunenin çeşitli bileşenleri ayrışır ve gazlar kızılötesi spektroskopi cihazı kullanılarak ölçülüp tanımlanır. Bu teknik organikler, termostabil polimerler ve seramik malzemeler için kullanışlı bulunmaktadır.

Termo gravimetrik analiz (TGA) yönteminin başlıca kullanım alanları şunlardır:

  • Çok bileşenli sistemlerin bileşimi
  • Malzemelerin ayrışma kinetiği
  • Bir ürünün tahmini raf ömrü
  • Formülasyonların benzersiz cam geçiş sıcaklıklarının belirlenmesi (saklama koşullarının veya nem ve sıcaklık altında malzeme arızasının tespit edilmesi)
  • Malzemelerin nem ve uçucu madde içeriği
  • Malzemelerin oksidatif kararlılığı
  • Malzemelerin ısıl kararlılığı
  • Malzemelerin düzenliden amorfa faz geçişi

Karakteristik ayrışma modellerinin analizi yoluyla malzeme karakterizasyonu için bu teknik tercih edilmektedir. Termoplastikler, termosetler, elastomerler, kompozitler, plastik filmler, elyaflar, kaplamalar, boyalar ve yakıtlar dahil olmak üzere polimerik malzemelerin incelenmesi için özellikle yararlı bir tekniktir.

Termal analiz, bir maddenin fiziksel özelliğinin, madde kontrollü bir sıcaklık programına tabi tutulurken sıcaklığın bir fonksiyonu olarak ölçüldüğü bir teknikler grubudur. Termal analiz sistemleri, manuel veya otomatik çalıştırma için ideal seçimdir. Akademik araştırma ve endüstriyel geliştirmenin yanı sıra kalite güvencesi ve üretim için doğru ve güvenilir sonuçlar sağlar.

Termal analiz, cam geçişi, erime noktası, buharlaşma, kristalleşme, faz geçişleri, ayrışma, termal genleşme katsayısı, boyut değişimi, elastik modül, kayıp gibi özelliklerin ve geçişlerin belirlenmesine yardımcı olur. Ayrıca bu yöntemle sönüm faktörü, reaksiyon kinetiği, katkı maddelerinin etkisi, bileşim, termal stabilite, yumuşama sıcaklığı ve sertleşme reaksiyonları tespit edilir.

Kısaca termogravimetrik analiz (TGA) yöntemi, polimerler dahil malzemelerin termal stabilitesinin ölçümü için güçlü bir tekniktir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, termogravimetrik analiz (TGA) yöntemi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Diferansiyel Taramalı Kalorimetri (DSC) Test Yöntemi Fourier Dönüşümü Kızılötesi (FTIR) Spektroskopisi Test Yöntemi Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Kükürt İçeriğinin Tespit Edilmesi Nem ve Uçucu Madde İçeriğinin Belirlenmesi Saflık Testi Çözünürlük Testi Halojen İçeriği Testi Malzeme Güvenliği Veri Sayfası (MSDS) Hizmetleri Kimyasal İz Analizi Bilinmeyenlerin Karakterizasyonu ve Tanımlanması Kontaminasyon Tespiti ve Analizi Kimyasal Bileşim Analizi Eser Element Analizi Eser Metal Analizi Moleküler Tür Analizi Kriminal Adli Tıp Hizmetleri Safsızlık Analizi Katkı Maddelerinin Tanımlanması Yüksek Saflıkta Gaz İz Analizi Malzeme İz Analizi Yasal Düzenlemelere Uygunluk Yüzey Analizi PFOS (Perflorooktan Sülfonat veya Perflorooktan Sülfonik Asit) Analizi Petrol Analizi ASTM D3418-21 Diferansiyel Taramalı Kalorimetri İle Polimerlerin Geçiş Sıcaklıkları ve Füzyon Entalpileri ve Kristalizasyonu İçin Standart Test Yöntemi ISO 11357-4 Plastikler - Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) - Bölüm 4: Spesifik Isı Kapasitesinin Belirlenmesi ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E1131-20 Termogravimetri İle Kompozisyon Analizi İçin Standart Test Yöntemi ISO 11358 Plastikler - Polimerlerin Termogravimetrisi (TG) ASTM D297-21 Kauçuk Ürünler İçin Standart Test Yöntemleri - Kimyasal Analiz EN 50642 Kablo Yönetim Sistemleri - Halojen İçeriği İçin Test Yöntemi IS 582 Deri Kimyasal Test Yöntemleri IS 5677 Doğrudan Kalıplama İşlemleri İçin Ayakkabı Üst Deri Şartnamesi Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları

Termogravimetrik Analiz (TGA) Yöntemi Yararları


Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevreye zararlı bileşenlerin tespiti ve kullanımdan kaldırılması, sürdürülebilir üretim süreçlerini destekler.

Marka Değerini Artırır

Sağlıklı ve güvenli içeriklerle üretilen ürünler, marka değerini artırır ve pazarda güven kazandırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Güvenli ve sağlıklı içeriklerle üretilen ürünler, uluslararası pazarda tanınırlık kazanır.

Süreç İyileştirmesi

Ürünlerin içerik kontrolü, üretim süreçlerinin daha güvenli ve etkili olmasını sağlar.

Riskleri Azaltır

Ürünlerin içerdiği zararlı maddelerin analizi, potansiyel riskleri önceden tespit eder.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ürünlerin bileşenleri, güvenlik ve kalite standartlarına göre test edilerek kalite yönetimi süreçleri iyileştirilir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu