EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Test Hizmetleri - Antibakteriyel Aktivitenin ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi

Antibakteriyel aktivite, çevredeki dokuya toksik olmayan, yerel düzeyde bakterileri öldüren veya büyümesini sınırlayan kimyasalları ifade etmektedir.

Antibakteriyel bir yüzeyin etkinliğini belirlemek için genellikle bakteriler, test numunesi ile cam veya plastik gibi başka bir sterilize edilmiş antimikrobiyal olmayan malzeme arasına yerleştirilir. Bu kategorideki antimikrobiyal malzemeler için en çok kullanılan test yöntemi “ISO 22196 Plastikler ve diğer gözeneksiz yüzeyler üzerinde antibakteriyel aktivitenin ölçümü” standardında tanımlanmaktadır.

Bu standartta, antibakteriyel işlem görmüş plastiklerin ve diğer gözeneksiz ürün yüzeylerinin antibakteriyel aktivitesinin değerlendirilmesine yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır.

Bu standardın amaçları doğrultusunda şu terimler ve tanımlar geçerlidir:

  • Antibakteriyel, ürünlerin yüzeylerinde bakteri üremesinin bastırıldığı durumu tanımlayan veya ürünlerin yüzeylerinde bakteri üremesini baskılayan bir maddenin etkisini açıklayan ifadedir.
  • Antibakteriyel ajan, yüzey işlemi olarak veya bileşik bileşen olarak kullanılan, ürünlerin yüzeylerinde bakteri üremesini engelleyen maddedir.
  • Antibakteriyel aktivite, bakterilerin aşılanması ve inkübasyonundan sonra, antibakteriyel olarak işlenmiş bir ürün ile işlenmemiş bir üründe bulunan canlı hücre sayımlarının logaritması arasındaki farkı ifade eder.
  • Antibakteriyel etkinlik, antibakteriyel aktivitenin değeri ile belirlendiği üzere, bir antibakteriyel maddenin, bir antibakteriyel madde ile işlenen malzemelerin yüzeyinde bakteri üremesini engelleme yeteneğini ifade eder.

Bir molekülün antibakteriyel ve antiviral aktivitesi, yakındaki dokulara aşırı derecede toksik olmadan, bakteri ve virüsleri bölgesel olarak öldüren veya büyüme hızlarını yavaşlatan bileşiklerle tamamen ilişkilidir.

Bu arada antimikrobiyal ve antibakteriyel aktiviteler arasındaki fark bulunmaktadır. Bir antimikrobiyal geniş bir yelpazedeki mikroplara karşı etkilidir. Buna bakteriler, küf, mantarlar ve hatta virüsler dahildir. Antibakteriyel ise sadece bakterilere karşı etkili olmaktadır. Antimikrobiyaller, yüzeylerdeki mikrobiyal büyümeyi çok uzun bir süre boyunca sürekli olarak engelleyerek daha yüksek düzeyde koruma sağlar. Yine de bu mikrop öldürücülerin her ikisi de etkili sonuçlar göstermektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen biyosidal test hizmetleri arasında, antibakteriyel aktivitenin ve etkinliğinin değerlendirilmesi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

EC 528/2012 Sayılı Avrupa Birliği Biyosidal Ürünler Direktifi Dezenfektanlar - Kişisel Hijyen Dezenfektanlar - Doğrudan İnsanlar veya Hayvanlara Uygulanması Amaçlanmayan Dezenfektanlar - Hayvan Hijyeni Dezenfektanlar - Gıda ve Yem Alanı Dezenfektanlar - İçme Suyu Koruyucular - Ürünleri Depolama Süresince Koruyucular Koruyucular - Film Koruyucular Koruyucular - Ahşap Koruyucular Koruyucular - Elyaf, Deri, Lastik ve Polimerize Materyal Koruyucular Koruyucular - Yapı Malzemeleri Koruyucuları Koruyucular - Sıvı Soğutucu ve İşleme Sistemleri İçin Koruyucular Koruyucular - Slimisitler Koruyucular - İşleme veya Kesme Sıvıları Koruyucuları Haşere Kontrol Ürünleri - Rodentisitler Haşere Kontrol Ürünleri - Avisitler Haşere Kontrol Ürünleri - Yumuşakça Ölüdürücler, Vermisitler ve Diğer Omurgasızların Kontrolü İçin Ürünler Haşere Kontrol Ürünleri - Pissisitler Haşere Kontrol Ürünleri - İnsektisitler, Akarisitler ve Diğer Eklembacaklıların Kontrolü İçin Ürünler Haşere Kontrol Ürünleri - Kovucular ve Çekiciler Haşere Kontrol Ürünleri - Diğer Omurgalıların Kontrolü Diğer Biyosidal Ürünler - Tutunma Önleyici Ürünler Diğer Biyosidal Ürünler - Mumyalama ve Tahnitçilik Sıvıları Test Hizmetleri - Biyosidal Ürünlerin Kimyasal Testleri Test Hizmetleri - pH Değeri, Asitlik ve Alkalinite Testleri Test Hizmetleri - Aktif Klor ve Sodyum Hipoklorit Testleri Test Hizmetleri - Hidrojen Peroksit Testi Test Hizmetleri - Toplam Alkol Miktarı (Etil Alkol, Metil Alkol, İzopropil Alkol) Testi Test Hizmetleri - Bağıl Yoğunluk Testi Test Hizmetleri - İyot Testi Test Hizmetleri - Duyusal Analiz (Renk, Koku, Görünüm) ve Genel Özellik Testleri Test Hizmetleri - Biyosidal Ürünlerin Mikrobiyal Etkinlik Testleri Test Hizmetleri - Bakterisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Fungisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Sporisidal Aktivitenin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Antibakteriyel Aktivitenin ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi Test Hizmetleri - Klorheksidin Diglukonat Testi Test Hizmetleri - OPA (Orto-Ftalaldehit) Testi Test Hizmetleri - Fenoksietanol Testi

Test Hizmetleri - Antibakteriyel Aktivitenin ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi Yararları


Rekabet Avantajı Sunar

Etkili biyosidal ürünler, piyasada rakiplerden öne çıkarak rekabet avantajı sağlar.

Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Güvenli ve etkili biyosidal ürünlerin geliştirilmesi, çalışanların işine olan güvenini artırır.

Riskleri Azaltır

Biyosidal testler, potansiyel sağlık ve çevre risklerini belirleyerek bu risklerin minimize edilmesine yardımcı olur.

Hukuki Uyum Sağlar

Yasal düzenlemelere uygun biyosidal testler, ürünlerin hukuki uyumunu sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Testler, ürünlerin doğru şekilde formüle edilmesini sağlar, böylece verimlilik artar ve maliyetler düşer.

Hedef Kitleyi Belirler

Biyosidal testler, doğru kullanıcı kitlesine hitap eden ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu